Pubquiz vraag 7728 Algemeen

Quizvraag Algemeen 7728

Wat zijn de namen van deze twee mascottes die kinderen informeren over verkeersveiligheid?

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen

Eind 2018 schakelden de tankstations over naar een nieuwe benaming voor hun brandstoffen. Diesel werd B7 en Euro 95 werd E10. Wat is de nieuwe benaming voor Euro 98?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een kogel die fragmenteert of uitzet bij het treffen van het lichaam. Hij werd genoemd naar een Britse legermunitiefabriek nabij Calcutta in India waar de eerste zulke kogels werden vervaardigd. In het verdrag van de internationale Vredesconferentie van Den Haag uit 1899 werd het gebruik van fragmenterende en uitzettende kogels voor militaire doeleinden verboden.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

In Venetië, maar bv ook in Lyon, kan u lustig gebruik maken van een openbare waterbus. Bijzonder praktisch in de Italiaanse waterstad, daar de inplanting van ander openbaar vervoer om velerlei redenen nogal moeilijk ligt. Hoe heten die openbare busboten, de naam waarvan u kan vertalen als 'kleine stoomboot'?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Aladdin kan altijd rekenen op zijn aapje, dat meestal heel lief is maar soms ook wel een beetje egoïstisch kan zijn. Hij is ook gek van blinkende voorwerpen. Wat is zijn naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Wat is de naam van deze felgekleurde figuur, meestal gemaakt van papier-maché? De figuur van oorsprong niet uit Mexico, maar uit China en wordt gebruikt met kerst en kinderverjaardagen. Oorspronkelijk werd dit gedaan om geesten te verjagen. De figuur wordt gevuld met snoep, confetti en eventueel kleine cadeautjes, waarna ze wordt opgehangen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

De schrik van veel automobilisten en de nagel aan de doodskist van veel politici: zo kan je deze burgerbeweging ook omschrijven. Ze voeren actie in het hele land tegen hoge brandstofprijzen en haalden hun inspiratie in Frankrijk. Hoe wordt deze burgerbeweging genoemd?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

We zijn op zoek naar een communicatiemiddel met vlaggen dat vroeger vooral gebruikt werd in de scheepvaart. Door de opkomst van de radio is de betekenis ervan afgenomen, maar aangezien vlaggenseinen moeilijk zijn "af te luisteren" kent dit alfabet nog altijd militaire toepassing. Er bestaan diverse van deze alfabetten, het internationale alfabet is echter het meest gangbaar. Er wordt hierbij gebruikgemaakt van twee vlaggetjes, maar ook andere voorwerpen zijn bruikbaar, mits ze goed zichtbaar zijn.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Reeks 4, voor 1 punt: Deze kleine bestel- en personenwagen van Citroën, is ontworpen in samenwerking met PSA-partner Peugeot. Zijn Peugeot tweelingbroer is de Partner maar hoe noemt het Citroen model?

Bekijk antwoord