Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 7764 Informatica

Quizvraag Informatica 7764



Wat is de naam van deze website die je de mogelijkheid biedt om verschillende talen op een speelse en gevarieerde manier te leren. De nieuwe talen worden ondersteund met beeld, geluid en tekst en zijn verdeeld in verschillende reeksen. Op elke reeks kan je jezelf testen. Als het weer tijd is om een les verder te zetten of te herhalen, krijg je automatisch een herinnering.




Pubquiz vragen over Informatica

Quizvraag Informatica
In de jaren tachtig ontstond een kunstvorm voor computers die beperkte grafische mogelijkheden hadden, alsook over een beperkte resolutie en een klein kleurenpakket beschikten. Hoe heet de kunstvorm die verwant is aan een extreem doorgevoerde schildertechniek waarbij kleine stippels verf vlak naast elkaar worden aangebracht zonder de kleuren te mengen?
Quizvraag Informatica
Bij deze vraag zoeken we de naam van een antwoordmachine op het web. In tegenstelling tot gewone zoekmachines zoals Google, probeert deze machine antwoord te bieden op vragen door te zoeken in een database van informatie, en hij maakt gebruik van de software Mathematica. Officieel opende de website op 18 mei 2009.
Quizvraag Informatica
Op de foto’s zien we links de Belg Robert Cailliau en rechts de Brit Tim Berners-Lee. In 1989 werkten beide heren voor het Europees Laboratorium voor Deeltjesfysica (= CERN) aan een hypertext-systeem om documenten van en gerelateerd aan het CERN op te vragen, te wijzigen en terug te sturen. Op die manier konden alle wetenschappers van het CERN aan alle belangrijke informatie omdat deze informatie in dezelfde taal (nl. HTML) werd geschreven. Maar wat hebben zij nu juist uitgevonden? Antwoord naar analogie met het thema van deze ronde en ook deze keer volstaat de afkorting niet
Quizvraag Informatica
Googlen doen we dagelijks omdat het toch zo makkelijk is om iets te vinden. Die ganse zoekmachine op internet is er uiteraard niet vanzelf gekomen, maar daar waren twee mensen voor verantwoordelijk, die momenteel bij de rijkste mensen ter wereld behoren. Graag weten we wie er naast Sergey Brin de medeoprichter was van Google.