Pubquiz vraag 8355 Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis 8355
© Elevatorrailfan

Tussen 1541 en 1801 was dit land een staat in West – Europa en werd geregeerd door de koningen van Engeland. Het parlement zetelde in Dublin en het parlementsgebouw uit 1729 was het eerste parlementsgebouw ter wereld dat speciaal voor dat doel gebouwd werd. Geef de volledige naam van deze staat.

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis

Door de vele oorlogen die Filips II en Spanje in de 16e eeuw voerden werd hun schatkist op 1 sept 1575 failliet verklaard. De Spaanse soldaten die vervolgens maandenlang geen soldij ontvingen sloegen aan het muiten en vonden in de economisch erg welvarende stad Antwerpen een makkelijke prooi. In november 1576 werd de stad geplunderd, vrouwen verkracht en mannen het hoofd ingeslagen. Deze driedaagse plundering van Antwerpen werd later genoemd naar de Griekse wraakgodinnen. Herinnert u zich hier nog iets van uit uw vaderlandse geschiedenisboekjes? De naam die we zoeken werd de voorbije maanden al eens vaker terug in de actua gebracht nav de gebeurtenissen in Catalonië en Puigdemont.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Hij werd in 751 geboren als tweede zoon van Pepijn de Korte. Samen met zijn broer Karel de Grote werd hij door paus Stephanus tot koning gezalfd op driejarige leeftijd. Hij was koning der Franken van 768 tot 771, samen met zijn broer. Wij zoeken de naam van deze koning.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

We zoeken de naam van een Duits erfbiologisch onderzoeker, legerarts en nationaalsocialist. Gedurende de twee laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog was hij werkzaam in het vernietigingskamp Auschwitz, waar hij medische experimenten uitvoerde, vaak met dodelijke afloop, en gevangenen selecteerde voor de gaskamers. Mengele kreeg de bijnaam "engel des doods".

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Deze Mongoolse krijgsheer (1336-1405) was de stichter van een nieuwe dynastie die naar hem werd genoemd. Hij wist een nieuw rijk te creëren op de fundamenten van het ineengestorte Mongoolse Rijk. Hij voerde voortdurend wrede oorlogen, waarbij miljoenen mensen het leven lieten. Na zijn dood verdween zijn rijk echter al snel van de kaart. Onder welke naam is hij bekend?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

We starten de volgende vraag even in C. Carrière maakte deze man vooral met één foto. Hij kreeg er in 1973 dan ook de Pulitzer prize voor nieuwsfotografie voor en het werd de World Press Photo of the Year. Op wiens foto ziet u de naakte en zwaar verbrande 9-jarige Kim Phuc weglopen van een napalmbombardement tijdens de Vietnamoorlog? Jaren later zou hij trouwens nog even het nieuws halen met de foto van een ander huilend en vaak even naakt meisje, maar die is net iets minder iconisch.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

4B. Op 29 augustus 1935 komt Astrid Sofia Lovisa Thyra om het leven in Küssnacht, een Zwitserse gemeenten in het gelijknamig district. Van wie was zij de vrouw?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Dit volk was een indianenvolk dat vanaf de dertiende eeuw leefde in een gebied rondom hun hoofdstad Cuzco. Vanaf 1438 begonnen zij aan een ongekende expansie in het Andesgebied en hun rijk breidde zich in territoriaal opzicht uit tot het grootste ter wereld. De heersers hielden hun rijk onder controle door een omvangrijk wegennetwerk en onder dawngarbeid werden grootschalige bouwwerken gerealiseerd. Geef de naam van dit indianenvolk.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Van welke rederij was de Titanic de eigendom?

Bekijk antwoord