Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 8357 Fauna

Quizvraag Fauna 8357

© Rainer Zenz


De muskaatnoot kennen we waarschijnlijk allemaal. Deze werd gedurende lange tijd alleen op de Molukken gekweekt, onder monopolie van de Oost- Indische Compagnie. Zaden van deze vrucht werden Europa binnengesmokkeld en zo kon men het monopolie van de Compagnie doorbreken. Hoe noemt men de gedroogde zaadmantel van de nootmuskaat, die in de keuken gebruikt wordt als specerij?
Pubquiz vragen over Fauna

Quizvraag Fauna
Deze slang uit de familie der koraalslangachtige staat bekend om zijn extreme giftigheid. Zij werd voor het eerst beschreven in 1864 door Albert G√ľntherin. Haar naam heeft ze niet te danken aan haar uiterlijk maar wel aan de blauwzwarte kleur van de mond. Geef de juiste Nederlandse benaming van deze slang.
Quizvraag Fauna
Deze Afrikaanse antilope komt voor in droge streken zoals de Kalahari woestijn. Ze hebben een zandbruine kleur en een zwarte streep laag op hun flank. Hun poten, buik, oren en kop zijn contrasterend zwart en wit. Dit dier is ook gekend onder de naam spiesbok, maar wat is de andere naam?
Quizvraag Fauna
Wat is de naam van dit type vis?
Quizvraag Fauna
Op de foto zien we hier een schattig konijntje. Een vrouwelijk konijn wordt een moer genoemd een mannelijk een rammelaar. Maar hoe wordt naast een kitten het jong van een konijn genoemd?