Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 8431 Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis 8431In 1940 ging Marcel Ravidat met enkele vrienden naar een bos op de linkeroever van de Vézère, op verkenning naar een plaats waar enige tijd tevoren een dennenboom was omgewaaid en een gat was blootgelegd, overgroeid door braamstruiken. Ze maakten het gat groter en vonden een verticale schacht die leidde naar een grot. Met een kleine olielamp ontdekten ze een groot aantal rotswandschilderingen, welke door deskundigen worden gedateerd tussen 15.000 en 10.000 jaar voor Christus. Over welke grotten hebben we het hier?
Pubquiz vragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis
Hier ziet u een van de bekendste indianenleiders ooit. Hij werd geboren in Arizona en overleed in Oklahoma. Hij was het laatste opperhoofd van de Apaches. Graag de naam van deze laatste Apachen hoofdman.
Quizvraag Geschiedenis
Vredesakkoorden zijn doorgaans geen lang leven beschoren. Zo was de ambitie torenhoog in 1978 toen de respectieve presidenten Carter, Sadat en Begin met hun handtekening het Israëlisch – Arabisch conflict definitief uit de wereld zouden helpen na de Zesdaagse oorlog van 67 en de Yom Kippoer oorlog van 73 die uiteindelijk telkens in het voordeel van Israël waren beslecht. Onder welke naam kennen we dit akkoord?
Quizvraag Geschiedenis
De Russen, het is een volk apart. Een prachtige cultuur en geschiedenis die toch ook doorspekt is met wreedheden. Één van deze wreedheden is de moord op de Romanovs waarbij het gezin van de voormalige tsaar Nicolaas Romanov die in 1918 werd doodgeschoten. In de jaren ’90 werden de lichamen van de slachtoffers ontdekt door onderzoekers maar niet alle lichamen werden teruggevonden, er waren slechts 9 lijken ipv 11. Dit mysterie leidde tot wilde verhalen die een eigen leven gingen leiden en zelfs soms werden verfilmd. Waaronder een Disneyfilm uit 1997 met stemmen van Kirsten Dunst en John Cusack. Weten jullie over welk gezinslid van de Romanovs we het hier hebben?
Quizvraag Geschiedenis
Iedereen kent ongetwijfeld de “I have a dream” speech van Martin Luther King aan het Lincoln Memorial. Deze speech werd gegeven ter gelegenheid van een mars van de burgerrechtenbeweging die opkwam voor meer arbeidsplaatsen, vrijheid en gelijkheid, in het bijzonder voor Afro-Amerikanen. In welke Amerikaanse staat werd deze speech gehouden.