Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 8431 Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis 8431In 1940 ging Marcel Ravidat met enkele vrienden naar een bos op de linkeroever van de Vézère, op verkenning naar een plaats waar enige tijd tevoren een dennenboom was omgewaaid en een gat was blootgelegd, overgroeid door braamstruiken. Ze maakten het gat groter en vonden een verticale schacht die leidde naar een grot. Met een kleine olielamp ontdekten ze een groot aantal rotswandschilderingen, welke door deskundigen worden gedateerd tussen 15.000 en 10.000 jaar voor Christus. Over welke grotten hebben we het hier?
Pubquiz vragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis
In 2002 kwam dit Noors autovrachtschip in de Noordzee op ongeveer 30 kilometer van de Franse kust onzacht in aanraking met een Russisch containerschip en zonk nauwelijks 30 minuten later al naar de bodem van de zee. Dit is nog altijd een van de grootste scheepsrampen op de Noordzee. Het schip was een mastodont van bijna 200 meter lang en had op zijn 12 dekken bijna 3.000 auto’s aan boord. Daardoor liep het kostenplaatje van schade en berging op tot bijna 150 miljoen dollar. Wat was de naam van dit schip?
Quizvraag Geschiedenis
Een uitvinding hoeft niet ingewikkeld te zijn om toch grootse veranderingen te weeg te brengen. Alhoewel er reeds voorlopers in de 2de eeuw voor Christus bekend stonden en omstreeks 200 na Christus de eerste stalen versies ontwikkeld werden duurde het nog tot de 8ste eeuw vooraleer dit ook onderdeel was van de standaard wapenrusting in heel Europa. Deze uitvinding zorgde er voor dat men voortaan ook oorlog te paard kon voeren ook al bestond het wapentuig van de krijgers uit een steeklans, kort zwaard en bijl. Voor die tijd was het voor ruiters moeilijk om in volle vaart in balans te blijven en met dit hulpstuk werd het plots een stuk makkelijker. Het vernuftige stukje staal is na bijna 2000 jaar nog altijd niet weg te denken uit de standaard ruiteruitrusting.
Quizvraag Geschiedenis
We zijn op zoek naar de naam van een Amerikaans slagschip dat de bijnaam "Mighty Mo" of "Big Mo" heeft. Op het schip werd de overgave van Japan getekend, waarmee officieel een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Zoals alle slagschepen in die tijd werd ook dit schip genoemd naar één van de Amerikaanse staten. Indien u weet welke staat hier in het rood werd gemarkeerd, kent u ook de naam van het schip. Welke is dat?
Quizvraag Geschiedenis
Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. De toevoeging D.C. betekent: District of Columbia. Om ervoor te zorgen dat de grondwet niet in een staat ligt en helemaal onafhankelijk zou zijn van de Amerikaanse staten, is Washington buiten het grondgebied van de staten gehouden. Na de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog werden de Verenigde Staten onafhankelijk. De hoofdstad werd eerst gevestigd in New York City en vervolgens in een andere stad. Welke stad was de hoofdstad van de VS voor het in 1800 Washington D.C. werd?