Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag mosterdgas

Quizvraag Geschiedenis 8548Half juli 1917 zetten de Duitsers (bij Ieper) voor het eerst mosterdgas in als wapen. Geef een andere naam voor Mosterdgas.
Pubquiz vragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis
Deze Amerikaan geldt als een van de grondleggers van het monetarisme. In 1976 won hij er zelf de Nobelprijs voor de Economie voor. Naam graag van deze economische adviseur van president Ronald Reagan en bepleiter van het vrije markt systeem.
Quizvraag Geschiedenis
Reeds in de Myceense periode was dit een belangrijk cultuurcentrum. Dat blijkt uit de Ilias van Homerus (Menelaos en "de Schone" Helena) en wordt bevestigd door archeologische vondsten. Het was de hoofdstad van Laconië in het oude Griekenland en was eeuwenlang één van de belangrijkste poleis (stadstaten) van Griekenland. De stad lag in het noorden van de centrale Laconische vlakte op de Peloponnesos, op de rechteroever van de rivier de Eurotas.
Quizvraag Geschiedenis
In 1517 werd door Maarten Luther en Johannes Calvijn een schisma ingezet binnen het westerse christendom. Ongeveer de helft van de Europeanen ging over naar het protestantisme en dit ging gepaard met een langdurige reeks oorlogen. Het betekende het einde van het ideaal van de christelijke staat waarin keizer en paus samenwerkten. Hoe noemde men dit schisma?
Quizvraag Geschiedenis
Hij was een klein man, maar verrichtte grootse daden. Zichzelf tot keizer kronen én fantastisch lekkere spekken naar zichzelf vernoemen zijn er slechts twee van. Maar op welk eiland werd Napoleon Bonaparte geboren?