Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag reisboeken

Quizvraag Algemeen 8686In deze toeristische ronde open we toepasselijk met een toeristische vraag. We zoeken een Australische uitgever van reisgidsen. Hun reisgidsen waren oorspronkelijk bedoeld voor rugzaktoeristen, maar zijn intussen bij een breder publiek bekend. Welke reisgids zoeken we? Op de foto zie je een voorbeeld, uiteraard zonder de naam.
Pubquiz vragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen
Voor de meeste baasjes en hun hond is het een vorm van ontspanning, maar er bestaan ook kampioenschappen van. De hond moet in zo'n kort mogelijke tijd een parcours afleggen met hindernissen. Wat is de Engelse benaming van deze hondensport?
Quizvraag Algemeen
België heeft uiteindelijk gekozen voor de F-35 Lightning II als opvolger voor onze F 16’s. De F 35 is een straaljager die voortgekomen is uit het Joint Strike Fighter-programma (JSF) van het Amerikaanse ministerie van defensie. Dit programma draaide uit op een confrontatie tussen de X-32 van Boeing en de X-35 van de fabrikant waar we naar op zoek zijn. Pas na de keuze voor de X-35 is de naam F-35 Lightning II gekozen. Graag de naam van de fabrikant.
Quizvraag Algemeen
“It wasn’t me”. Welke acteur parafraseerde Shaggy nadat een lookalike het Capitool mee bestormde op 6 januari 2021. Welke 80-jarige acteur die bekend staat als conservatief en aanhanger van complottheorieën zoeken we?
Quizvraag Algemeen
Elk vrij en rechtschapen mens die zoekend is en het licht wil ontvangen, kan in principe toetreden tot deze groepering. Elk lid mag van zichzelf zeggen dat hij deel uitmaakt van deze organisatie, maar hij mag de identiteit van andere leden niet onthullen. Bekende leden zijn onder andere Siegfried Bracke en Marijn Devalck. Over welke grote, wereldwijd verspreidde organisatie, waarvan de passer en winkelhaak het symbool zijn, hebben we het hier?