Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag gevonden schip Antarctica

Quizvraag Schepen 8701In maart 2022 werd het wrak van dit schip in opmerkelijk goede staat aangetroffen door onderzoekers van een Britse expeditie op de bodem van de Weddellzee, op 3.008 meter diep. Het schip was de barkentijn waarmee Ernest Shackleton in 1914 naar Antarctica reisde in zijn poging het continent over te steken. Wat is de naam van dit schip?
Pubquiz vragen over Schepen

Quizvraag Series
In de serie Black Sails gaat kapitein Flint opzoek naar een Spaans schip vol met goud. Hoe heet dit schip?
Quizvraag Geschiedenis
De mythe van de Vliegende Hollander een spookschip dat tijdens de vorige eeuw zou hebben rond gevaren rond kaap de goede hoop is bij de meesten onder ons misschien beter bekend geraakt door de film the pirates of the carabien waar het schip the flying dutchmen ook in opduikt. Maar weten jullie vanwaar dit schip afkomstig is of in welke Nederlandse havenstad dit standbeeld te bewonderen valt?
Quizvraag Taal
U kent ze wel, de kleine raampjes in de romp van schepen. Deze ramen zijn meestal rond van vorm en kunnen van binnenuit afgesloten worden. Vroeger werden ze uit koper gemaakt. Vanwege de hoge kostprijs ervan zijn ze vandaag meestal van staal. Wat is de naam van deze kenmerkende scheepsraampjes?