Pubquiz vraag correspondent in Israël.

correspondent in Israël.

In 2022 is het vijftig jaar geleden dat Palestijnse terroristen op de Olympische Spelen in Munchen 11 Israëli gijzelden en doodden. Het inspireerde TV-makers tot de documentaire ‘Ankie’ over de weduwe van één van de atleten die er de dood vond. Wij willen graag de familienaam van de dame die al jaren op zoek is naar de waarheid over de gijzeling. Ze is tegenwoordig vooral bekend als correspondent in Israël voor de Nederlandse en Belgische televisie. (op de foto zien jullie de vermoorde man)

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Israël

Quizvraag Economie

Wat is de naam van de nationale luchtvaartmaatschappij van Israël? Het hoofdkantoor bevindt zich op Ben Gurion International Airport nabij Tel Aviv.

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

We zijn op zoek naar de tweede grootste stad van Israël. Jeruzalem blijft op de eerste plaats en de gezochte stad klokt af op 410.000 inwoners. Nog enkele weetjes: Luchthaven Ben Gurion ligt hier nabij, blijkt een heel homovriendelijke stad te zijn volgens de Amerikaanse website ‘Gaycities’, Maccabi en Hapoel zijn de bekenste sportteams uit deze stad en ten slotte: het Eurosong 2019 werd in deze stad georganiseerd.

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

De Wet op de Terugkeer, een Israëlische wet uit 1950, stipuleert dat iedereen van Joodse afkomst het recht heeft zich in Israël te vestigen en het Israëlische staatsburgerschap te verkrijgen. Deze wet veroorzaakte een enorme bevolkingstoename in het land, waardoor extra watervoorziening noodzakelijk werd. Daarom werd het plan opgevat om water van een meer in het noordoosten naar andere delen van Israël te leiden d.m.v. de National Water Carrier. Dit meer wordt in de Bijbel meermaals vermeld, zij het onder verschillende namen. Jezus leefde namelijk een tijdlang in Kafarnaüm, aan de rand van dit meer. Welk meer? (er zijn 4 namen mogelijk)

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Wat is de hoofdstad van Israël?

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

Allicht de kortste vraag van de avond: wat is de munteenheid van Israël?

Bekijk antwoord

Quizvraag Religie

Wat is de naam van de heuvel in het oostelijk deel van de door Israël bezette en geannexeerde oude stad Jeruzalem (in Oost-Jeruzalem), die voor elk van de drie abrahamitische religies van groot belang is?

Bekijk antwoord