Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag Zuid-Nederlandse humanist

Quizvraag Kunst 8984

© Roel Daenen


In 1504 werd deze Zuid-Nederlandse humanist (1470–1517) raadsheer bij de Grote Raad te Mechelen. Hij was priester gewijd, bekleedde aanzienlijke kerkelijke functies en vervulde diplomatieke diensten voor keizer Maximiliaan I. Als mecenas ontving hij kunstenaars en geleerden in zijn rijkelijk van kunstwerken voorziene woning te Mechelen. Hij legateerde een aanzienlijk bedrag voor onderwijs in Grieks, Latijns en Hebreeuws, waarmee in 1518 een aanvang werd gemaakt te Leuven; in 1520 werd het nieuwe gebouw van het Collegium Trilingue ingewijd dat tot de Franse Revolutie bleef bestaan. Wie?
Pubquiz vragen over Kunst

Quizvraag Kunst
Wat we zoeken is de naam van een kunststroming die zich situeerde tussen 1948 en 1951. Het was de belangrijkste internationale avant-garde beweging in de kunst van Europa direct na de Tweede wereldoorlog. Belangrijke vertegenwoordigers zijn: Alechinsky, Karel Appel en Corneille.
Quizvraag Kunst
Een werk van de beroemde kunstenaar Banksy heeft zichzelf midden in een Londense veilingzaal van Sotheby’s vernietigd, vlak nadat het voor ruim 1,1 miljoen euro was verkocht. Na de slag van de hamer kwam het canvas in slierten uit de onderkant van de lijst, waarin een kleine versnipperaar leek te zitten. We zoeken de titel van het werk dat werd versnipperd.
Quizvraag Kunst
Onder welk pseudoniem is de kunstenaar van o.a. dit kunstwerk in Bethlehem bekend? De ware identiteit van deze kunstenaar is nog steeds onzeker.
Quizvraag Kunst
Nestlé gebruikte dit schilderij als inspiratie voor de reclame van La Laitièere. Wie schilderij Het melkmeisje?