Pubquiz vraag 9035 Algemeen

Bregje Iding uit Hasselt & Reggy Laatsch uit Nederland wonnen elk het Europees Kampioenschap van een minder bekende, maar toch heel aparte sport in 2022. Dewelke?

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen

In het logo van het Zwitser chocolademerk Toblerone staat de Matterhorn afgebeeld. In deze berg zit tevens een dier verborgen wat ook in het wapenschild van de stad Bern, de thuisbasis van het merk, terug te vinden is. Welk dier is dit?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Helaas is het nu reeds te koud om met waterballonnen te spelen, maar in Amerika kennen ze nog andere waterspelletjes. Geef de naam van deze veel besproken foltertechniek, vaak gebruikt in Guantanamo Bay.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Elk vrij en rechtschapen mens die zoekend is en het licht wil ontvangen, kan in principe toetreden tot deze groepering. Elk lid mag van zichzelf zeggen dat hij deel uitmaakt van deze organisatie, maar hij mag de identiteit van andere leden niet onthullen. Bekende leden zijn onder andere Siegfried Bracke en Marijn Devalck. Over welke grote, wereldwijd verspreidde organisatie, waarvan de passer en winkelhaak het symbool zijn, hebben we het hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Het is een soort cement dat voor het eerst werd gefabriceerd in het Verenigd Koninkrijk in het begin van de 19e eeuw. De naam is afgeleid van het bouwmateriaal dat werd gewonnen op het gelijknamige eiland in Dorset. Het octrooi in 1824 aan de Brit Joseph Aspdin verleend.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

We zoeken een Duits bedrijf dat zich bezighoudt met de fabricage van vrachtauto's, autobussen, dieselmotoren, turbines en andere industriële machines. In juli 2016 ontliep het net een boete omdat het bedrijf vroegtijdig de Economische Inspectie informeerde in verband met prijsafspraken. Welk bedrijf zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

In België wordt deze Geit genoemd, in Nederland Eend, in Engeland Tin Snail. Maar wat is de Franse naam voor deze alom bekende Citroën?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Jaarlijks worden in de Spaanse stad die we zoeken van 6 tot 14 juli de San Fermin- feesten gevierd. Wat de feesten wereldberoemd maakt is de “encierro”, een alledaags ochtendritueel waarbij enkele vechtstieren in de straten worden losgelaten en een paar duizend halfdronken waaghalzen voor deze stieren rennen. Welke stad staat bekend voor de beruchte stierenloop?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Deze Zweedse klimaatactiviste raakte bekend toen ze besloot om na de zomervakantie tot de Zweedse parlementsverkiezingen in september 2018 elke schooldag te staken en met een spandoek buiten het parlement post te vatten om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. In februari 2019 liep ze ook mee in ons land. Wat is haar naam?

Bekijk antwoord