Pubquiz vraag derde metaalsoort naast ijzer en nikkel

derde metaalsoort naast ijzer en nikkel

IJzer en nikkel zijn 2 van de 3 meest voorkomende metalen die als magneten worden gebruikt? Wat is de derde metaalsoort?

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Wetenschap

Quizvraag Wetenschap

Je eigen wetenschappelijk onderzoek financieren door het willekeurig innen van belastingen. Het lijkt geniaal, maar toch kostte het de man letterlijk zijn kop in de naweeën van de Franse revolutie. Het genie formuleerde de wet van behoud van materie en bepaalde de samenstelling van water en lucht. En dat is dan nog maar een klein deel van zijn palmares. Niet verwonderlijk dat deze man de grondlegger van de moderne scheikunde wordt genoemd. Hoe heet hij?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Deze Amerikaans-Aziatische futurist en theoretisch natuurkundige werd geboren in 1947. Hij is gespecialiseerd in de snaartheorie. Hij is hoogleraar Theoretische Natuurkunde aan de City College of New York. Hij is een graag geziene gast in vele televisieprogramma's en heeft een aantal bestsellers geschreven, zoals 'Physics of the Impossible' (2008), 'Physics of the Future' (2011) en 'The Future of the Mind' (2014). U ziet hem op de Powerpoint. Hoe heet deze wetenschapper?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Wat is een wetenschappelijk synoniem voor bol en is het tegenovergestelde van concaaf?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Oude eenheid van massa die vroeger in Nederland ongeveer 480 gram inhield. De Vlaamse variant woog ongeveer 433 gram. Internationaal staat deze eenheid officieel dan weer gelijk aan 453,59 gram. In het huidige alledaags spraakgebruik heeft deze eenheid bij ons de waarde van een halve kilo. Welke eenheid zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Dit scheikundig element heeft atoomnummer 27. Welk zilverkleurig overgangsmetaal zien we hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Op 6 februari 2018 maakte deze erbruikbare draagraket van SpaceX zijn eerste ingebruiknamevlucht. Het is de krachtigste nu beschikbare raket van de wereld, en de krachtigste commerciële raket ooit. Wat is de naam van deze racket die een Tesla in de ruimte vloog?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Het licht dat wij met onze ogen kunnen waarnemen is maar een heel klein deeltje van het spectrum van elektromagnetische golven. Net voorbij wat we kunnen zien vind je aan de ene kant van dat spectrum infrarood, maar wat vind je aan de andere kant? Voor de wetenschappers onder jullie: het betreft straling met een golflengte tussen 100 en 400 nanometer.

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Een hyperkubus of n-kubus is een gesloten, compact en convex ruimtelijk figuur in n dimensies. Voor n = 0, 1, 2 en 3 noemen we dergelijke figuur resp. punt, lijn, vierkant en kubus. Voor n > 3 wordt het moeilijk om ons dit fysisch voor te stellen, maar theoretische wetenschappers zijn daar blijkbaar nogal bedreven in, zozeer zelfs dat ze voor de 4-kubus ook een naam verzonnen hebben. Deze naam wordt bovendien gretig gebruikt door schrijvers van science-fiction en fantasy. Zo is er niet alleen de film met die naam uit 2003, maar figureert hij ook in de Marvel-films zoals The Avengers en Guardians of the Galaxy, en niet te vergeten ook in Interstellar uit 2014. Wat is die naam voor een 4-kubus?

Bekijk antwoord