50 ste WEST quiz

Quizronde 7: Reeks 6

Organisatie quiz:

Aantal ronden: 7

Aantal vragen: 86

Moeilijkheid: 49.1 %

Duits gebergte
© ErnstA

Welk Duits gebergte wordt omsloten door deze rivieren: in het wersten de Saar, in het noorden de Moezel, in het oosten de Rijn, in het zuiden de Nahe. Het bevindt zich in de staat Rheinland-Pfalz en in dit grote plateau is de top de ERBESKOPF, 816 m hoog.

Goed zo !
kwaliteit van de onscherpte in een foto

Op een foto kan je het hele beeld scherp in beeld brengen, maar je kan ook focussen op een detail en de rest onscherp houden. Hoe noem je, met een japans woord, dit onscherptegebied? Welk woord drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit?

Goed zo !
standaard op het gebied van afvalbeheer

Jullie zoeken de standaard op op het gebied van afvalbeheer. De standaard is genoemd naar de Nederlandse politicus , die in 1979 in de Tweede Kamer een motie voor deze werkwijze indiende. Internationaal wordt het algemene principe van deze hierache achter beleid zo genoemd. Graag de naam van dit principe genoemd naar deze Nedrelander.achter de Ladder van Lansink vaak aangeduid met de term "afvalhiërarchie".

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal Trainers 9023
© Werner100359

Weinig uitleg, bekijk de foto goed, en zeg mij van wie deze arm is, een beroemd/berucht iemand.

Goed zo !
zeep

Het gaat over een traditionele harde zeep, oorspronkelijk in zuid-Frankrijk gemaakt van plantaardige oliën, 72% olijfolie, meer dan 600 jaar geleden. De zeep is geschikt als vlekverwijderaar en voor het wassen van babykleding (geen irritaties of allergische reacties).
De zeep heeft een antibacteriële werking dankzij de olijfolie. Daarom hij is hij ook te gebruiken als ontsmettingsmiddel voor oppervlakkige wondjes. Dankzij de natuurlijke oliën ze ook geschikt als handzeep. De zeep is zacht voor de huid, onttrekt er geen vocht aan en veroorzaakt geen huidreacties bij veelvuldig gebruik. Naam afkomstig van een plaatsnaam?

Goed zo !
knuffel

Oorspronkelijk is het een karakter uit het horrorspel Poppy Playtime. In dit spel moet de speler zorgen dat hij niet wordt gepakt door kwaadaardige speelgoedfiguren, zoals deze, een blauwe, harige pop met lange armen en benen en een grote rode mond.?Op het eerste oog uit ziet hij er knuffelbaar uit, maar als hij zijn mond opent komen er vlijmscherpe tanden tevoorschijn en wil hij je aanvallen. Graag de dubbele naam?

Goed zo !