9e Young Ones quiz

Quizronde 1: Oertijd

Organisatie quiz: Basketbalploeg Young Ones Landegem

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 96

Moeilijkheid: 90.24 %

Pubquiz vraag Cartoon 3194

Nooit leerden we de zeden en gebruiken van de oermens beter kennen dan bij de Flintstones, de animatiereeks van de Hanna Barbera studio uit de jaren 60. Alles draaide rond Fred en z’n buurman Barney. Fred was met zijn Wilma maar wat was de naam van Barney’s vrouwtje?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dinosauriërs 3195

Voorhistorische dieren, ze zijn er jammer genoeg niet meer, trouwens benieuwd hoe die mannen in het slachthuis van Tielt deze beesten zouden aanpakken. We zien hier een afbeelding van reusachtige plantenetende sauropode dinosauriërs, die tijdens het late Jura , dat is dus zo’n 200 miljoen jaar geleden, leefde in het huidige Noord-Amerika. Fred Flintstone z’n dino bulldozer leek er verdacht veel op .. Hoe kennen we deze kolos?

Goed zo !

De Neanderthalers blijken toch niet helemaal uitgestorven als we de capriolen van de moderne gladiatoren bekijken, de zo genoemde cage fighters. Fight of the century van dit jaar (2017) was het treffen tussen de gepensioneerde geldwolf ‘Floyd (Money) Mayweather en deze Ierse straatvechter, graag zijn naam.

Goed zo !

En hopsakee nog maar eens een award voor deze acteurs en hun crew. Als wij de volgende hints geven weten jullie waarschijnlijk al genoeg. Hier komen ze: The Comic Center of Pasadena, Calltech, the Cheesecake Factory, Penny de ultieme girl-next door en de 4 “geeks. Welke serie zoeken we ?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 3198

Hoog tijd voor een gastronomie vraag: Onze vrijdagavondvrienden van Beckers, u weet wel die mannen van al dat lekkers, hebben er sinds enige tijd een extra large frikandel bij: Onder welke naam is deze minimum 25 cm lange vettige hap ook nog bekend? Kom nu niet met af berelul, curryworst of lange lummel: denk aan het thema …

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 3199

En onder lichte druk van onze kersverse voorzitter maken we graag ruimte voor wat functioneel naakt. Dit onder het mom van een experiment gemaakt datingsprogramma gooit het, zoals u kon zien over een andere boeg: Gedaan met imponeren met blitse sportauto’s, sneakers of Hilfigers, want zoals u kon zien blijven zelfs de Avion onderbroeken thuis. Welk programma zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Syrië 3200

Aardrijkskunde en de laatste jaren ook jammer genoeg actualiteit: Het is de grootste stad van Syrië, gelegen in het noordwesten tegen de grens met Turkije, is ze een van de langst bewoonde en oudste steden ter wereld.
De 2 miljoen inwoners zijn daar wel wat gewoon want sinds 670 na christus is er met de regelmaat van de klok wapengekletter.
Vanaf 2012 zorgden opeenvolgende belegeringen ervoor dat de volledige historische binnenstad werd platgelegd. Vorig jaar werd ze bevrijd door de troepen van Assad. Welke stad zoeken we ?

Goed zo !

De préhistorie is niet alleen de préhistorie, maar ook De Pré historie, het langstlopende radioprogramma dat ons ook nu nog steeds op zondag voormiddag aan radio 2 gekluisterd houdt. In de jaren negentig werd er ook nog een tv-programma uitgezonden. U weet wel, was het nu 60,70,80 of 90? Samengesteld en gepresenteerd door Guy
De Pré.
Onze vraag is: sinds welk jaar loopt het RADIO-programma?
Was het nu 79, 84, 89?

Goed zo !

Deze film uit 82, zonder noemenswaardige dialogen, speelt zich af in de oertijd. Na een aanval door een vijandige stam, waarbij ze hun levensnoodzakelijk vuur verliezen, worden 3 neanderthalers door het stamhoofd erop uit gestuurd met maar één doel: naar huis komen met vuur. Er volgt een tocht door onontgonnen terrein na confrontaties met andere stammen, sabeltijgers en mammoeten en kannibalen.
Zoals u kon zien leken ze allemaal verrassend goed op Steven Dufour! Goed voor 2 Cesars en 1 Oscar! Originele Franse titel van de film.

Goed zo !