Quizvraag 2017 Series 6405

We zoeken een reeks gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood. Het eerste seizoen ging van start op 26 april 2017 bij de streaming dienst Hulu. Het is tevens de eerste serie van een streaming dienst die bekroond werd met zowel een Emmy Award als de Golden globe. De hoofdrol wordt vertolkt door Elizabeth Moss.

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Quiz van Antverpino

Kwisvraag 2017 Muziek 5822
©Georges Biard

Jean Philippe Smet werd geboren op 15 juni 1943 en overleden in 2017. Hij was een Franstalige Belgische zanger en acteur en werd aanzien als de Franstalige Elvis Presley. Van zijn platen werden er meer dan 110 miljoen verkocht. Onder welke naam trad hij op?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz

Quizvraag 2017  5720
©Carolus

Eind januari 2017 was er een confrontatie tussen Kris Verduyn en een pedofiele oud-bisschop van Brugge die Kris misbruikt zou hebben. De oud-bisschop ontkende alles, waarop er eind februari een nieuwe klacht kwam, ditmaal van een slachtoffer dat in Bavikhove zou misbruikt geweest zijn. Wie is de oud-bisschop waarvan sprake?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: 4de Stronk quiz

Geef de voornaam van de winnares van de Judo Grand Slam in Tokyo in 2017 in de categorie tot 70kg. Van iemand met haar naam zou je wat meer Peace & Love verwachten. Haar voornaam is tevens de term die in judo gebruikt wordt als voorvoegsel voor zijwaartse worpen.

Toon de eerste letter
De eerste letter: Y


Bron quizvraag: 5de Rakkersveld Quiz

Quizvraag 2017 Media 5404
©David Shankbone

Begin oktober 2017 startte het hele MeToo-verhaal met beschuldigingen van seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten door verschillende vrouwen aan het adres van de filmproducent die we zoeken.

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Bron quizvraag: 6de Rakkersveld Quiz

Kwisvraag 2017 Media 5350

Tussen 1989 en 1999 werd er in menig Vlaamse huiskamer uitgekeken naar het BRT-programma waarin Kurt Van Eeghem 3 BV's al dan niet waargebeurde verhalen liet oprakelen. De panelleden gingen vaak met elkaar in de clinch, waarbij vooral Gerty Christoffels het regelmatig zwaar te verduren kreeg in het bijzijn van Jacques Vermeire en Walter Grootaers. Welk programma was dit, dat in 2017 nog een comeback kende?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: 6de Rakkersveld Quiz

Quizvraag 2017 Politiek 5274
©European People's Party

In 2017 werd in het Europese parlement een nieuwe voorzitter benoemd als opvolger van Martin Schulz, welke Italiaan zit momenteel het Europese parlement voor?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2019

Kwisvraag 2017 Media 4404

Welke journalist werd in 2013 hoofdredacteur van het journaal op één, maar werd in 2017 na interne strubbelingen opzij gezet. Hij is tegenwoordig de VRT-correspondent in de Verenigde Staten en mag in die hoedanigheid vaak optreden als Trump weer stommiteiten heeft uitgehaald. Graag de naam van deze journalist.

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Quizette december 2018

Quizvraag 2017 Sport 4001

Jong talent uit Letland. Vorig jaar stond deze tennisster op plaat 7 op WTA ranglijst. Ze zakte dit jaar echter terug naar de 10e plaats. Op Roland Garros haalde ze in 2017 trouwens ook goud. Daarvoor moest ze voorbij Wozniaci en Simona Halep. Wie is deze tennisster?

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2018

Kwisvraag 2017 Sport 3960

Tegen welke club verloor Ajax in 2017 de finale van de Europa League?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag 2017 Media 3941

De grote baas van Playboy, Hugh Hefner, overleed in 2017. Voordat hij Playboy oprichtte, was hij copywriter voor een mannenblad. Welk blad zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: E


Kwisvraag 2017 Films 3882

In de film Le fidèle van Michael Roskam zien we het levensverhaal van Brusselse gangster Gino "Gigi" Vanoverbeek, vertolkt door Matthias Schoenaerts. De film veroorzaakte enige opschudding daar deze te sterke gelijkenissen zou vertonen met het leven een bepaalde Brusselse gangster. Diens vrouw Virginie Barré vond het immers niet kunnen dat de film zonder inspraak van de familieleden werd gemaakt. Op wiens leven zou de film van Michael Roskam zijn gebaseerd?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2018

Welke Belgische Burgemeester ontving in 2017 the World Mayor Prize voor zijn bijdrage aan de gemeenschap en de betekenisvolle manier waarop hij meegewerkt aan de integratie van immigranten en de vlotte integratie van vluchtelingen en asielzoekers?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2018