Quiz met de gasten 2019

Quizronde 1: Met wie

Organisatie quiz: De Gasten van 't Internet

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 95

Moeilijkheid: 87.12 %

We zoeken een kunstencentrum in Borgerhout. De voormalige bioscoop doet nu dienst als polyvalente zaal voor theater, concerten, cinema en socioculturele activiteiten.

Goed zo !

We zoeken de vrucht van een meloenboom. De vrucht wordt ook wel “boommeloen” genoemd. De vruchten groeien aan de stam van de boom. De boom komt oorspronkelijk uit Mexico en kan tot zes meter hoog worden. De stam is hol, de bladeren zijn groot en vingervormig. De vrucht is rond tot ovaalvormig en circa 20 cm lang.

Goed zo !

Dit Amerikaans bedrijf van consumentenelektronica werd opgericht in 2002. In 2016 maakten ze bekend zich meer te richten op streaming media. Onder andere Beam, Sub en Connect zijn producten van dit merk.

Goed zo !

We zoeken een term uit de taalkunde die aanduidt dat woorden die in hun vorm op een woord uit een andere taal lijken, maar niet dezelfde betekenis hebben. Soms is dit zodanig dat er bij de taalgebruiker gemakkelijk verwarring kan ontstaan. Er zijn ook voorbeelden tussen het Nederlands en het West Vlaams, bijvoorbeeld "snel", betekend in het West-Vlaams niet vlug, maar mooi.

Goed zo !

Wie is hier on "a mission from god"? De personnages komen oorspronkelijk uit Saterday Night Live, maar kregen in 1980 een film onder regie van John Landis.

Goed zo !

Het woord dat we zoeken heeft vooral zijn oorsprong in het Hindoeïsme en Boedhisme. Het is een gedicht, woord, uitspraak of een lettergreep die het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed.

Goed zo !

We zoeken de naam van een klein fictief dwergenvolk dat voorkomt in onder andere sjakie en de chocoladefabriek van schrijver Roald Dahl.

Goed zo !

We zoeken een Belgische lingerieproducent. Het bedrijf werd in 2003 opgericht door ontwerpster Murielle Scherre en is gevestigd in Gent. Het ontwerpt en produceert "avant-garde" design lingerie.

Goed zo !

We zoeken een amorfe variëteit van kwarts. Het kan kleurloos zijn, wit, melkachtig blauw, grijs, rood, geel, groen, bruin en zwart. De foto toont de zogenamende vuur-varietijd. Welke edelsteen zoeken we? Indien je wel eens naar Cap Gris-nez of Cap Blanc-nez geweest bent, kan de naam van die kuststrook u ook verder helpen.

Goed zo !