Quiz met de gasten 2019

Quizronde 5: Spelletje onderweg

Organisatie quiz: De Gasten van 't Internet

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 95

Moeilijkheid: 87.32 %

Pubquiz vraag Fauna 7032
© Stan Shebs

Dit is de witte dolfijn, maar dat kon je misschien zelf al zien op de foto. We zoeken de andere naam voor dit soort dolfijnen. De naam is afgeleid van het Russich voor wit. Dus een streepje voor bij degene die het Russisch machtig zijn.

Goed zo !
Pubquiz vraag Religie 7033

Voor degene die geen Russisch kennen, maar wel Hebreeuws is er de volgende vraag. Wat is de naam van de plaats waar Jezus van Nazareth volgens de evangeliën werd gekruisigd. De naam betekent schedelplaats in het Hebreeuws.

Goed zo !

Wat is de naam van de marathonloper die als eerste mens ooit een marathon kon lopen onder de 2 uur? Het is echter geen officieel wereldrecord, omdat er teveel hulpmiddelen werden gebruikt. Zo waren er onder meer 41 hazen en een auto met laser om de perfect loopbaan aan te duiden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 7035

Virtuele assistenten worden meer en meer gebruikt, onder meer door de opkomst van smartspeakers. Apple heeft Siri die taken voor je kan uitvoeren, bij Google heet het gewoon Assistant. Maar wat is de naam van de virtuele assistent van Amazon? Deze wordt gebruikt op de meest verkochte smartspeaker, de Amazon Echo.

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7036

We zoeken de naam van dit instrument. Het instrument werd populair in de westerse wereld nadat onder andere George Harrison het instrument bespeelde in enkele Beatles liedjes.

Goed zo !
Pubquiz vraag Kuifje 7037

Wat is de naam van de operazangeres uit de Kuifje strips? Ze is het belangrijkste vrouwelijke personage en bestaat reeds sinds 1939.

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 7038
© Chris McAndrew

Door de Brexit werd er zodanig veel over gepraat, dat je deze naam misschien al uit uw geheugen hebt verbannen. We zoeken niet Boris Johnson, de leider van de conservatieve partij in Groot-Britannie. Maar wel de leider van de grootste oppositiepartij, namelijk Labour.

Goed zo !
Pubquiz vraag Taal 7039

Wat is de naam van dit teken ~. Meestal wordt het boven een letter aangebracht, bijvoorbeeld España. Maar ook in de natuurwetenschappen wordt het als zelfstandig symbool gebruikt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Taal 7040

We zoeken het Griekse woord voor raadsel. Het wordt ook gebruikt als een soortnaam van elektromechanische codeermachines van het type rotormachine. Hiermee kunnen berichten gecodeerd worden in andere lettercombinaties dan het origineel, die vervolgens weer terugvertaald kunnen worden door een identieke machine. Het werd vooral bekend als codeermachine van de Wehrmacht vóór en tijdens de Tweede Wereldoorlog in nazi-Duitsland.

Goed zo !
Pubquiz vraag  7041

Wie is de whizzkid die leiding geeft aan PAW Patrol in de gelijknamig serie die wordt uigezonden op Nickelodeon. Hij rijdt op een quad, die ook als hovercraft gebruikt kan worden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Spellen 7042

In het gezelschapsspel dat we hier zoeken heeft iedere speler een beker met 5 dobbelstenen. Bieden, gokken en bluffen vormen de belangrijkste onderdelen van dit spel, hoewel er ook een portie geluk nodig is. Het is gebaseerd op een klassiek Zuid-Amerikaans spel.

Goed zo !