Quiz met de gasten 2019

Quizronde 8: Bezoek aan de dierentuin

Organisatie quiz: De Gasten van 't Internet

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 95

Moeilijkheid: 88.54 %

Pubquiz vraag Films 7064

The hunger games is ongetijfeld een succesvolle film en boekenreeks. In deze verhalen speelt een bepaald fictief dier een belangrijke rol. De vogel herhaalt deuntjes en geluiden. De verzetbeweging gebruikt dit effect om hun strijdlied te verspreiden. De vogel wordt dan ook een symbool voor het verzet. Hoe heet dit dier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 7065
© Stig Nygaard

We zoeken een Amerikaanse skateboarder. Zijn bijnaam is The Birdman. Hij wordt gezien als een van de meest succesvolle en invloedrijkste pioniers in het "verticaal" skateboarden. Hij was officieel de eerste die een 900 uitvoerde.

Goed zo !
Pubquiz vraag Sporttermen 7066

Wanneer je op een bowlingbaan een speciale worp of score hebt, zie je dikwijls de gekste filmpjes passeren op het scherm. Zo ook wanneer je 3 strikes na elkaar gooit. Hoe heet deze bowlingterm?

Goed zo !

We zoeken de 5de zangeres van de muziekgroep Hooverphonic. Ze werd op 22-jarige leeftijd in het jaar 2010 de nieuwe zangeres van Hooverphonic ter opvolging van Geike Arnaert. Ze werd uitgekozen uit ongeveer duizend kandidaten. Ondertussen is ze al een tijdje vervangen nadat ze in maart 2015 uit Hooverphonic stapte. Enkele bekende liedjes van Hooverphonic met deze zangeres zijn Amalfi, The night before & Anger never dies. Ze is samen met Simon Casier, de bassist van Balthazar waarmee ze sinds kort ook wekelijks een cover brengt op Studio Brussel in een rubriek van de ochtendshow van Michèle Cuvelier.

Goed zo !

Wat is het pseudoniem van columnist Koen Meulenaere? In De Tijd schrijft hij een serie columns, een dagelijkse karikatuur van de werkelijkheid. Eerder schreef hij al satirische columns in Knack.

Goed zo !

We zoeken een politicoloog en professor van de universiteit van Gent. Hij is geboren in Meulebeke en is de huispoliticoloog van de VRT.

Goed zo !

We zoeken een Belgische illustrator en cartoonist. Ze verwierf bekendheid door haar getekende columns, die sinds 2011 wekelijks in De Standaard verschijnen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7071
© Mingle Media TV

We zoeken een Amerikaans singer-songwriter en gitariste. In haar vroege werk bespeelde ze bij voorkeur de slidegitaar. Na een uitstapje in 2002 naar de popmuziek keerde ze terug naar de blues- en rockmuziek. Ze had onder meer relaties met Eric Clapton en Lance Armstrong.

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 7072

Deze statistica en feministe is bekend geworden als de grondlegger van de moderne verpleegkunde. Tijdens de Krimoorlog trok ze vrijwillig naar Turkije om daar gewonde Britse soldaten te verzorgen. Daar kreeg ze ook haar bijnaam, the lady with the lamp, omdat ze vaak 's nachts met een lantaarn de ronde deed langs haar patiënten. Na haar terugkomst in Engeland richtte ze in 1856 een verpleegstersschool op in het St. Thomashospitaal in Londen. Wie is ‘the lady with the lamp’?

Goed zo !

De Belgian Tornado's draaien al jaren lang mee aan de top van de 4x 400 meter estafette met de Borlees voorop. Pas enkele jaren geleden kwamen hun vrouwelijke collega's opnieuw met een team opdraven, met reeds enkele hoogtepunten, zoals een vierde plaats op het EK in 2018 en een vijfde plaats op het WK in 2019. Wat is de bijnaam van de vrouwelijke estafetteploeg?

Goed zo !
Pubquiz vraag Religie 7074
© Groumfy69

Wat is de naam van een religieuze beweging die tijdens de 12e en 13e eeuw een grote aanhang kende in de Westelijke Languedoc? Ze lieten zich inspireren door het leven van Jezus Christus, maar hun mystieke en dualistische interpretatie van de Bijbelverhalen week ver af van die van de Rooms-Katholieke Kerk. De katholieken vonden dat deze religieuze beweging hard bestreden moest worden. Kruistochten en de Inquisitie zorgden met de vervolgingen dat er geen leden meer waren. Soms worden ze ook Albigenzen genoemd, maar we zoeken de meer hangbare naam.

Goed zo !

Wie was de partijvoorzitter van Vlaams Belang tussen 2008 en 2012?

Goed zo !
Pubquiz vraag Planten 7076

Wat is de Nederlandse naam van deze plant? Het is een opmerkelijke kamerboom met een mooie gegroefde, lichtbruine stam die onderaan verdikt is. De Latijnse naam is Beaucarnea.

Goed zo !