Quiz met de gasten 2019

Quizronde 7: Pool playlist

Organisatie quiz: De Gasten van 't Internet

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 95

Moeilijkheid: 88.61 %

Pubquiz vraag Vlaamse film 7053

We zoeken een Belgische film uit 2011 van Frank Van Passel. De hoofdrol in de film is voor Kevin Janssens. Hij speelt een vertegenwoordiger die in een dorp bij Langemark een nieuw product moet promoten. Voor deze film heeft Flip Kowlier een West-Vlaamse cover gemaakt van Born to be Alive van Patrick Hernandez: "Geboren voe te leven".

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 7054

In 1851 schreef de Amerikaanse schrijver Herman Melville een roman over de jacht op een witte potvis door kapitein Achab. Deze potvis zou zoveel rampen hebben veroorzaakt voor de walvisvaarders dat het dier uitgroeide tot een mythe. Het verhaal is gebaseerd op de eigen ervaringen van de schrijver als walvisvaarder. Welke roman zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Keizers 7055

We zoeken de vijfde Romeinse keizer. De eerste vijf jaren van zijn keizerschap waren een gouden tijd voor Rome en het Rijk. Hij is vooral bekend voor zijn fanatieke christenvervolging en de wreedheden die hij tegen hen beging.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 7056

We zoeken een vruchtendrank van de Orangina Schweppes company. Er zijn heel wat verschillende smaken, maar de bekendste is wellicht de Tropical. Als marketing maakt men ook gebruik van mascottes, zoals de ananas, mango enzoverder.

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 7057

We zoeken de stad waar het protest van Amerikaanse kolonisten tegen de Britse overheid op 16 december 1773 begon, het protest kreeg de bijnaam: 'Tea Party'. De stad kwam in 2013 opnieuw in de actualiteit vanwege een bomaanslag tijdens de marathon in die stad.

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 7058

We zoeken een stad met 125.000 inwoners die ligt in de Italiaanse regio Lombardije. Tegenwoordig is het voornamelijk bekend omwille van zijn Autodromo Nazionale, het Formule 1-circuit waar elk jaar weer vele autosport-fans naartoe gaan om de grandprix van Italië bij te wonen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 7059

In het horrorboek 'It' van Stephen King worden zeven kinderen geterroriseerd door een oeroud monster. Het monster verschijnt vaak in de vorm van een clown. Wat is de naam van deze clown?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerikaanse presidenten 7060

We zoeken de 41e president van de Verenigde Staten. Hij stierf bijna een jaar geleden in Texas op 30 november 2018. Hij was de president die Koeweit bevrijdde van de Irakezen van Sadam Hussein tijdens de Golfoorlog 1990-1991

Goed zo !
Pubquiz vraag Rivieren Italië 7061

We zoeken een rivier in de Italiaanse regio Toscane. Zij heeft een lengte van 241 kilometer en is daarmee de langste rivier van Toscane en na de Tiber de belangrijkste rivier van Midden-Italië.

Goed zo !
Pubquiz vraag Acteurs 7062

Wie speelt de Joker in de gelijknamige film van DC Comics die dit jaar in de zalen kwam? Je kent de acteur ook van zijn rollen uit Gladiotor, Walk the Line en The Master. Voor zijn rol in the Joker wordt de acteur getipt voor een Oscar in 2020.

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 7063

We zoeken de naam van een burcht-gevangenis in Parijs, die bekend werd door de bestorming ervan op 14 juli 1789, die wordt beschouwd als het begin van de Franse Revolutie.

Goed zo !