Pubquizvragen 2011

28 resultaten

Pubquiz vraag Mode 5542

Eind 2011 reageerde het Vaticaan woedend op de campagne Unhate, waarin verschillende wereldleiders kussend werden afgebeeld. Paus Benedictus XVI werd gekoppeld aan imam Ahmed Mohamed el-Tayeb. Van welk merk was deze campagne?

Goed zo !

De persoon die we zoeken is afkomstig uit een modaal Nederlands arbeidersgezin. Na de verkoop van zijn asbestsaneringsbedrijf werd hij manager van de toenmalige Belgische veldritploeg Telenet-Fidea. In 2011 ging hij met pensioen. We zullen hem herinneren als een persoon die nooit een blad voor de mond nam en op zijn eigengerijde wijze de cross een complete metamorfose liet ondergaan van volkssport tot miljoenenbusiness. Wat is de naam van deze Nederlandse manager?

Goed zo !

We zoeken de naam van deze single van David Guetta featuring Sia. Het is tevens de naam van een grijs metallisch overgangsmetaal, met atoomnummer 22.

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 4378

Op 1 mei 2011 voerden de VS een militaire missie uit waarbij men Osama Bin Laden uitschakelde in zijn schuilplaats in Pakistan. De codenaam van deze missie was de naam van een Noord-Amerikaanse indianenleider, behorende tot de stam van de Apaches, uit de 19de eeuw. Wat was de naam van deze militaire missie?

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 4131

We zoeken de naam van de vrij recente tv-serie over een historische Spaanse familie. Deze familie had veel invloed in het Italië van de 15de en 16de eeuw. Zo bracht hun familie onder andere twee pausen voort, van wie acteur Jeremy Irons er één vertolkt, namelijk Paus Alexander VI. De serie liep van 2011, maar werd geannuleerd in 2013 na het derde seizoen. Voor de kenners onder ons: langs de Zuidkaai in Izegem ligt een stripclub die een gelijkaardige naam draagt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 3856

De Canyons… wie vind ze niet prachtig. Dit is het ware verhaal van het opmerkelijke avontuur van bergbeklimmer Aron Ralston om zichzelf te redden nadat een gevallen rotsblok op zijn arm is neergestort en hem in een geïsoleerde kloof in Utah heeft laten vallen. De komende dagen onderzoekt hij zijn leven en overleeft de elementen om uiteindelijk te ontdekken dat hij de moed en de middelen heeft om zich een weg uit te vinden, een muur van 20m te schalen en meer dan 12 km te lopen voordat hij kan gered worden. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !
Pubquiz vraag Actrices 3682

The Iron Lady is een Britse dramafilm uit 2011. Wie speelde de rol van Margaret Thatcher?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 3573

Wat is de naam van dit Amerikaans model en actrice. Ze verkreeg bekendheid door haar coverpagina in de Sports Illustrated Swimsuit Issue van 2011 Tijdens de bekendmaking van de cover in Las Vegas, werd ze uitgeroepen tot 'Rookie of the Year'. Ze heeft ook modellenwerk gedaan voor Victoria’s Secret.

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 3570

Wat is de naam van deze Braziliaanse voetballer? Hij verruilde in 2013 São Paulo FC voor Real Madrid, waar hij momenteel nog altijd speelt. Hij speelt bij voorkeur in het middenveld. Hij debuteerde in 2011 in het Braziliaans voetbalelftal.

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 3330

Democratie is afkomstig uit de samenstelling van de Griekse woorden Demos wat “volk” betekent en kratein wat “heersen” betekent. Democratie is de heerschappij van het volk en werd al toegepast in het oude Athene, waar het volk kon beslissen over bepaalde wetten. Bij ons werken we niet met een rechtstreekse democratie maar kiezen we vertegenwoordigers die wetten kunnen maken en beleid mogen voeren. Alleen leidt de keuze van het volk niet altijd tot eenvoudige regeringsvorming. Hoewel Nederland recent met het kabinet Rutte 3 met 225 dagen een aardige poging deed om ons record te breken blijven wij als België in het Guinessbook of Records staan met de langste regeringsvorming ooit ter wereld. Na hoeveel dagen regeringsvorming werd op 6 december 2011 de ploeg di Rupo voorgesteld. U mag er 30 dagen naast zitten.

Goed zo !