Pubquizvragen 2011

28 resultaten

Pubquiz vraag Series 3324

In het eerste seizoen van de serie The Bridge, vinden ze op de Sontbrug tussen Zweden en Denemarken een doormidden gezaagd lijk. Welke twee steden worden verbonden via deze brug?

Goed zo !
Pubquiz vraag Netflix 3285

We zoeken een Britse serie met als overkoepelend thema de snelle technologische veranderingen van de 21ste eeuw. Hetgeen wat de serie zo uniek maakt is dat elke aflevering een andere cast en een losstaande verhaallijn heeft. De 1e aflevering heeft als titel 'The National Anthem'. Welke serie die ook op Netflix te zien is, zoeken we hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Tour de France Wielrennen 3224

Welke wielrenner kwam door een aanrijding met een auto van de Franse televisie tijdens de tour van 2011 ongelukkig in de prikkeldraad terecht. Hij slaagde er nog in de rit uit te rijden en aan het eind van de dag samen me Flecha de prijs voor de strijdlust in ontvangst te nemen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 3145

Wielrennen. We kijken er al lang niet meer van op dat een overwinning in een wielerwedstrijd geschrapt wordt na dopinggebruik. Als een rechtbank deze overwinning dan na zes jaar teruggeeft, moeten we wel nog de wenkbrauwen fronsen. Dit gebeurde voor een Spaanse berggeit met de eindoverwinning in de Vuelta van 2005. Wie mocht zich in 2005 al heel even en vanaf 24 juni 2011 voor altijd recordhouder noemen met vier Vuelta-eindzeges?

Goed zo !
Pubquiz vraag Regisseurs 2655

We zijn op zoek naar de Vlaamse filmregisseur afkomstig uit Sint-Truiden die met Rundskop, tevens zijn eerste langspeelfilm ooit, meteen een Oscarnominatie in de wacht sleepte?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 2640

Deze fietsen van de NMBS kan je sinds 2012 huren in tot op heden 44 stations en dat voor slechts 10 euro per jaar, ze zijn uitermate handig om je makkelijke te verplaatsen in steden. Hoe heet het fietsen-deel-project van de NMBS.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eilanden Noorwegen Aanslagen 2479

Op 22 juli 2011 vielen er 77 doden tijdens de aanslagen in Noorwegen. Anders Breivik maakte eerst 8 doden met een bomaanslag in de hoofdstad Olso. Twee uur later maakt hij 69 slachtoffers op een eiland waar een jeugdafdeling van de Noorse Arbeiderspartij aanwezig was. Wat is de naam van dit eiland?

Goed zo !
Pubquiz vraag Actrices 2325

Deze Amerikaanse actrice brak in 1999 door in de film Mumford. Sinds 2011 heeft ze de hoofdrol in de sitcom New Girl. Wat is haar echte naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Oscars Leonardo DiCaprio 2019

In de laatste films van Martin Scorsese speelt Leonardo Di Caprio meestal de hoofdrol. Maar in deze vijfvoudige Oscar winnende film speelt hij niet mee. De hoofdrollen worden vertolkt door Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz, Ben Kingsley en Sacha Baron Cohen. Hoe heet deze film gebaseerd op het kinderboek van Brian Selznick?

Goed zo !
Pubquiz vraag Presidenten Japan Rampen 1951

Het staat momenteel nog niet in de geschiedenisboeken, maar krijgt binnenkort waarschijnlijk een plaatsje naast Tsjernobyl en Harrisburg. In de Japanse stad Fukushima vond een kernramp voor in 2011. In dat jaar sprak de Japanse keizer hoogst uitzonderlijk zijn onderdanen toe in een televisietoespraak. Normaal gebeurt dat enkel in oorlogstijd. Hoe heet de keizer van Japan?

Goed zo !