Quiz met de gasten 2019

Quizronde 9: Evaluatie

Organisatie quiz: De Gasten van 't Internet

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 95

Moeilijkheid: 88.34 %

Pubquiz vraag Eten en drinken 7077
© Popo le Chien Licensing

We zijn op zoek naar een gerecht uit de Noord-Italiaanse keuken. Oorspronkelijk werd het van verschillende graansoorten gemaakt, maar tegenwoordig gebruiken ze griesmeel van mais.

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 7078

Een binnenstaat is een land dat volledig door vasteland is omgeven. Het heeft daardoor geen directe toegang tot de open zee en oceanen. Dit is het tegenovergestelde van een eilandstaat. Er zijn echter 2 binnenstaten waarvan alle buurlanden ook een binnenstaat zijn, 1 ervan is Liechtenstein, wat is de 2de?

Goed zo !
Pubquiz vraag Star Trek Acteurs 7079
© David Shankbone

De acteur die je hier op de foto ziet is voornamelijk bekend voor zijn rol in de serie Heroes en als Spock in de JJ.Abrahms Star trek films. Kunt u zijn naam geven?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7080
© AJEONG_JM

Wat is de bekendste en grootste groep van het genre K-Pop? Hun fans worden gek bij ieder concert, wat veel weg heeft van de Beatlemania. In 2019 won deze groep 2 Billboard Awards, waaronder die voor beste groep. Ze verkochten ook 2-maal Wembley uit afgelopen zomer.

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 7081
© Eguns

De Vlaamse regeringsvorming liet afgelopen zomer even op zich wachten. Er was echter een verrassende nieuwkomer als minister voor CD&V. Deze 37-jarige minister heeft de bevoegdheden gekregen voor Brussel, Jeugd en Media. Wat is zijn naam? (enkel familienaam)

Goed zo !
Pubquiz vraag Beurs 7082

De aandelenindex is het gewogen gemiddelde van een aantal belangrijke aandelen. Vaak zijn dit de grootste aandelen van de beurs, zoals de Dow Jones Industrial Average in New York en de BEL20 in Belgie. Maar wat is de belangrijkste aandelenindex van de Tokyo Stock Exchange?

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 7083
© UK Parliament

Er is de afgelopen maanden veel spektakel te zien geweest in het Brits parlement. Vooral dan in het Lagerhuis waren er bitsige debatten. Hoe noemen de Britten hun Lagerhuis, wat is dus de Engelse naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 7084

Een typische quizvraag van enkele jaren geleden. In 2017 vond Callebaut volgens hen de vierde soort chocolade uit, naast de melk-, pure en witte chocolade. De roze kleur en de bessensmaak zijn typerend voor deze chocolade en zijn volledig afkomstig van de cacaoboon die gebruikt wordt. Er worden dus geen extra smaak- of kleurpigmenten toegevoegd. In januari 2018 bracht Nestlé het eerste product met roze chocolade op de markt in Japan en Zuid-Korea: een roze KitKat-reep. Hoe noemt deze chocolade?

Goed zo !

We zoeken een Vlaamse cartoonist, acteur, comedy- en televisiemaker. Hij is vooral bekend met zijn eigen programma 't is gebeurd op vier en als sidekick in de Ideale wereld. Zijn bekendste rol is die van beginnend sportjournalist voor DIW Sports waarbij hij nogal domme vragen stelt aan bekende sportfiguren. Dit jaar neemt hij ook deel aan de Slimste Mens Ter Wereld.

Goed zo !