Quiz met de gasten 2019

Quizronde 6: Op camping

Organisatie quiz: De Gasten van 't Internet

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 95

Moeilijkheid: 88.54 %

Pubquiz vraag Amerika 7043
© Tim Travers Hawkins

De persoon die we zoeken lekte een video-opname van een Amerikaanse helikopteraanval in Bagdad naar WikiLeaks. In 2013 kreeg deze klokkenluider hiervoor 35 jaar gevangenisstraf. President Obama besloot in 2017 tot verkorting van de straf waardoor de klokkenluider reeds op 17 mei 2017 vrijkwam in plaats van in 2045. Hoe heet deze Amerikaanse klokkenluider?

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 7044

Een typische quizvraag, wie was de auteur van de James Bond-boeken? Andere bekende werken waren onder andere Chitty Chitty Bang Bang.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 7045
© TUFOWKTM

In 1902 werd in Sneek in Nederland het suikerwerkbedrijf Tonnema opgericht. Dat maakte pepermunt voor diverse afnemers in verschillende kwaliteiten en smaken. In de jaren twintig verliet men die opzet en koos voor een strak merk- en kwaliteitsbeleid. In 1922 werd het eigen merk gedeponeerd. Hoe noemt hun merk? De pepermunt werd niet meer los verkocht, vanaf 1927 werden het rollen die de eerste jaren nog met de hand werden "ingewikkeld".

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerikaanse staten 7046

Welke Amerikaanse staat zien we op de kaart? De hoofdstad is Cheyenne. De staat heeft de bijnaam the Equality State vanwege de gelijke rechten die vrouwen er al vroeg kregen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Taal 7047

De Duitse taal kan nogal hard klinken, zo zijn er heel wat voorbeelden. Een klassieker is wellicht de vertaling van een vlinder. Een vlinder is een mooi sierlijk dier en zo klinkt het ook in het Nederlands. In het Duits daarentegen klinkt het heel wat harder, kent u de vertaling van een vlinder in het Duits?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 7048

In welke stad bevonden zich kristal- en glasfabriek Val-Saint-Lambert en staal- en metaalwarenbedrijf John Cockerill. Victor Hugo omschreef deze industriestand omstreeks 1840 als Dantes Inferno.

Goed zo !
Pubquiz vraag Friends 7049

Friends bestaat 25 jaar. De populaire sitcom draait rond enkele vrienden in New York. We zijn op zoek naar het personage vertolkt door Matthew Perry. Bekend om zijn sarcastiche opmerkingen en zelfhaat. Weet je de voor- en familienaam?

Goed zo !
Pubquiz vraag China 7050
© Erin A. Kirk-Cuomo

Deze man lijkt misschien wat op Winnie De Poeh. Door dit te vertellen zou ik in China nu al opgepakt zijn door de geheime politie. Het is namelijk verboden om de president te vergelijken met de populaire beer. Wat is de naam van de huidige Chinese president (familie- en voornaam)?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 7051

In het Nederlands noemen we het een knoedel. Het is gemaakt van pastadeeg, aardappeldeeg, brooddeeg of een ander deeg of mengvorm dat meestal gevormd wordt rond een vulling. In de Italiaanse keuken zijn onder andere ravioli, tortellini en gnocci goede voorbeelden. Wij kennen de algemene Engelse term echter meer uit de Aziathische keuken, zoals dim sum op de foto. Naar welke algemene Engelse term zijn we op zoek?

Goed zo !

We zoeken een discipline in de paardensport waarbij de verschillende aspecten van de training aan bod komen. Het werd voorheen 'military' genoemd. De combinaties moeten een dressuurproef, een terreinproef en een springparcours rijden. De combinatie die de minste strafpunten behaalt over de drie onderdelen is de winnaar.

Goed zo !