Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quiz Het verstand van Nevele 2017

Quizronde 7: Aardrijkskunde

R1: ActuaR2: GeschiedenisR3: SportR4: Drank en drugsR5: Kunst en wetenschapR6: Fauna en FloraR7: AardrijkskundeR8: CulinairR9: ShowbizzR10: PolitiekAndere quiz
Organisatie quiz Het verstand van Nevele
Datum: 2017-04-29
Aantal ronden10
Aantal vragen78
Moeilijkheid57.02%

Quizvraag Aardrijkskunde 1830Hoe diep hij (of is het zij?) exact is, daar lopen de metingen over uiteen. Feit is wel dat deze “scheur” met ruim 11000 meter de diepst gemeten plek op aarde is (of waarover dachten jullie dat we het hadden? ;)) Wat is de naam van deze trog die tot 2500 km lang is en zich in een grote boog van het noordoosten naar het zuidwesten rond de Filipijnen krult?

Er zijn verschillende verklaringen voor de naam van deze streek. Eén ervan is dat de moeders hun jonge dochters voor de grijpgrage keizer Karel V verborgen hielden. Daardoor waren er enkel oude dames voor de deuren van de huizen te zien. Andere verklaring is dat de naam is afgeleid uit de turfwinning of uit de lijnwaadproductie. Welk kanalen- en krekengebied ligt in het noorden van Oost-Vlaanderen?

Venetië, een stad in het noordoosten van Italië met meer dan 271000 inwoners. Vooral gekend door de vele gondels die de wateren bevaren, maar ook voor de ontdekkingsreiziger Marco Polo en de componist Vivaldi. Maar weten jullie ook aan welke zee deze stad gelegen is?

In 1883 opende New York een bekende brug haar poorten voor het publiek. Het is een van de oudste suspensiebruggen in Amerika. De overspanningen met top-lengte 486 meter was dit lange tijd (van 1883 tot 1903) de langste brug ter wereld. Het is nog altijd een topattractie omdat je vanaf de brug , een 1825 meter lange wandeltocht, prachtige foto’s kan maken van de skyline van Manhattan. Welke brug zoeken we?


Na Moskou is dit de belangrijkste stad van Rusland, ook is het de voormalige hoofdstad van dit land. De stad is met zijn architectuur uit de 19de eeuw, zijn grachten, zijn lange rechte straten, tuinen, parken en paleizen een toeristische trekpleister. Uiteraard gaat dit over Sint Petersburg, maar hoe noemde dit van 1924 tot 1991?

Hoe noemt men de tijd die de aarde nodig heeft om één volledige omloop om de zon te voltooien en weer dezelfde positie tussen de sterren in te nemen (gezien van de zon). Omgekeerd is het de periode die de zon nodig heeft om de hele dierenriem te doorlopen en weer dezelfde positie tussen de sterren in te nemen (gezien van de aarde)?

Welke Noord-Italiaanse stad heeft volgende kenmerken?

  • Er wonen ongeveer 1 miljoen inwoners
  • Oudste universiteit van Europa
  • Mooi historisch centrum met het piazza maggiore en de Sint Petroniusbasiliek
  • De stad is ook bekend om zijn wereldberoemde pastasaus.

Volgende vraag is een beetje politiek geladen. We zoeken namelijk de enige Belgische rivier die door 3 gewesten stroomt. De Wever moest het weten, maar deze rivier zorgt toch wel degelijk voor een stroom vanuit Wallonië via Brussel terug naar Vlaanderen. Bovendien scheidt ze het landelijke Hombeek en Leest van grootstad Mechelen. Welke rivier die even verder uitmondt in de Dijle is dus de enige echte Belgische unionistische rivier?


We zoeken een laag in de atmosfeer waar het noorderlicht ontstaat, hogerop in deze laag kan de temperatuur oplopen tot meer den 1000°C. Deze laag bevindt zich tussen 80 km en 600 km hoog.

De bergketen die we zoeken is zo’n 2400 km lang en er zijn slechts een paar bergen die boven de 2000 meter uitkomen. De bergrug strekt zicht uit van New Foundland tot Alabama in het zuiden van de Verenigde Staten. Het is een schitterend gebied met veel mooie landschappen en er leven veel dieren in het wild. Beren en reeën worden veel gezien, zelfs op of net langs de wegen. Je hebt constant het idee dat je door een ansichtkaart rijdt.

Dit is een gebied ter grootte van 800 000 vierkante km in het noordoosten van China en het Zuidoosten van Rusland. In het verleden hebben de grootmachten Rusland, China en Japan er om gestreden. Er wonen ongeveer 100 miljoen mensen en het is onderverdeeld in drie Chinese provincies. Hoe heet dit gebied?Volgende ronde

R1: ActuaR2: GeschiedenisR3: SportR4: Drank en drugsR5: Kunst en wetenschapR6: Fauna en FloraR7: AardrijkskundeR8: CulinairR9: ShowbizzR10: PolitiekAndere quiz