KLJ Nevele 2016

Quizronde 1: Flower Power

Organisatie quiz: KLJ Nevele

Aantal ronden: 4

Aantal vragen: 52

Moeilijkheid: 39.87 %

Wij zijn opzoek naar het evenement dat jaarlijks wordt gehouden in de Black Rock Desert in Nevada, Verenigde Staten. Het festival begint op de laatste maandag van augustus en eindigt op de eerste maandag van september, de Amerikaanse Dag van de Arbeid. Het festival is vernoemd naar het feit dat het evenement altijd wordt afgesloten met het verbranden van een Wicker Man. Wat is de naam van dit evenement?

Goed zo !

Het Woodstockfestival was een hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren zestig en van het hippietijdperk. Wanneer vond de eerst editie plaats?

Goed zo !

We zoeken de naam van een drug die ook als Acid bekend staat. Deze drug had een grote invloed op de hippiebeweging. The Who schreef er het lied The Acid Queen over. kwatongen beweren zelf dat er een beroemd van de Beatles over gaat maar dit heeft John Lennon altijd ontkend.

Goed zo !

Welke film uit 1969 van Dennis Hopper met in de hoofdrollen Dennis Hopper zelf, Peter Fonda, Jack Nicholson gaat over 2 motorrijders die in Amerika op zoek gaan naar vrijheid en geluk?

Goed zo !

De hippie-beweging kwam oorspronkelijk tot stand door protest tegen de Vietnamoorlog. deze oorlog had vele gevolgen. Na de vereniging van Noord- en Zuid-Vietnam ontstond de nieuwe stadsnaam “Ho Chi min” stad. Maar wat was de naam van die stad voor die oorlog?

Goed zo !

John Lennon was naast Beatle ook een fervente hippie. Samen met Yoko Ono hield hij de legendarische bed-in te Montrael. Maar ze hebben er ook eentje dichter bij huis gedaan. Waar was dit?

Goed zo !

That '70s Show is een Amerikaanse televisieserie over een groep tieners aan het einde van de jaren zeventig. maar in welke staat speelt die serie zich af?

Goed zo !

Peace love and happines, maar deze vraag gaat vooral over Peace. In 2009 won Obama de Nobelprijs voor vrede, maar welke democraat won hem in 2007?

Goed zo !