KLJ Nevele 2018

Quizronde 7: Fusionronde

Organisatie quiz: KLJ Nevele

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 76

Moeilijkheid: 91.35 %

We zoeken een vorm van krediet waarbij de kredietverstrekker een goed aankoopt en deze gedurende een vooraf overeengekomen termijn en tegen een vaste vergoeding ter beschikking stelt van de kredietnemer. De kredietverstrekker blijft in elk geval juridisch eigenaar van de geleasete goederen. Het is tevens de voornaam van deze Vlaamse Cabaretière die in januari dit jaar om het leven kwam.

Goed zo !

We zijn op zoek naar een eilandengroep in de stille oceaan. De VS hield er in de jaren 40 en 50 talloze kernproeven maar sinds 1986 zijn ze onafhankelijk. O ja: de hoofdstad van deze eilandengroep is Majuro. Je kan de naam ook ontdekken in een Brits merk van gitaarversterkers. Sinds 1962 maakt dit bedrijf versterkers die net iets harder klinken.

Goed zo !
Pubquiz vraag Natuurkunde 4048

Deze natuurkundige waas hoogleraar aan de universiteit van Gent in 1835 en voerde onderzoek naar beweging en beeld. Zo ontwierp hij de phinaekistascoop. Indien jullie deze hoogleraar niet kennen kan dit opgelost worden door te zoeken naar een bekend filosoof die misschien wel het bekendste werd met zijn ideeënleer. Jullie zien hem op de projectie. Wat is hier gemeenschappelijk aan?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een golfterm. Het is een zeldzame goede zwaai die betekent dat een golfer drie slagen minder nodig heeft dan gemiddeld (par) op een hole. Voor een Par 4 wil dat dus zeggen een hole in one. Jullie kunnen ook antwoorden met een familie van zeevogels met een grote vleugelspanwijdte. Ze zijn stuntelig aan land en spenderen dan ook hun hele leven op zee. Welke term en vogel?

Goed zo !

Voor deze vraag zijn we enerzijds op zoek naar de 13e film van James Bond. Acteur Roger Moore en Bondgirl Maud Adams. Het verhaal draait min of meer rond een heel kostbaar Fabergé-ei. We kunnen jullie voor deze vraag op weg helpen door een sport/natuurvraag bij te stellen. Het Duitse dier dat Paul heette maakte furore door alle uitslagen van de Duitse ploeg te voorspellen + de uitslag van de finale tussen Spanje en Nederland. Als jullie weten welk soort die Paul nu weer was, komen jullie een heel eind.

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 4051

Het spel dat we zoeken is een first-person shooter computerspel uit 1993, ontwikkeld door id Software. Het is het eerste spel uit de gelijknamige franchise. Het spel is vooral bekend als een van de pioniers op het gebied van 3D-graphics voor computerspellen en multiplayer spellen via netwerken. Gekoppeld aan deze vraag kunnen we verwijzen naar een metal genre. met een langzaam en duister geluid, willen ze een sfeer opwekken van duisternis, wanhoop, leegte en verdoemenis. Gepopulariseerd door de overbekende Zweedse band 'Candlemass'.

Goed zo !

Sport en wet fusion. Deze man is een Brusselse springruiter. Op 9 oktober 2010 werd hij op de Wereldruiterspelen in de Verenigde Staten wereldkampioen springen met zijn paard Vigo d'Arsouilles. Jullie kunnen ook op het antwoord komen door een Belgische wet over de voorwaardelijke invrijheidstelling van gedetineerden. Gedetineerden kunnen de voorwaardelijke invrijheidstelling bekomen indien ze één derde van hun straf hebben uitgezeten, met een minimum van drie maanden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Dichters 4053

Voor het eerste deel van deze vraag zijn we op zoek naar een Italiaanse dichter en humanist die leefde van 1313 tot 1375. Hij is vooral bekend voor zijn Decamerone, een raamvertelling met honderd verhalen, een werk dat bepalend was voor de Italiaanse prozaliteratuur en dat vandaag tot de belangrijkste werken uit de wereldliteratuur wordt gerekend. Jullie kunnen ook het antwoord vinden door een voormalige club en discotheek uit Destelbergen. In 1993 moest de discotheek, die was uitgegroeid tot een megadancing, na drugsperikelen definitief de deuren sluiten. In 2001 heropende de discotheek onder een andere naam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Vliegtuigen 4054

We zoeken is een Amerikaanse zware bommenwerper voor de lange afstand, gebouwd door Boeing. Hoewel het toestel een overblijfsel van de Koude Oorlog is, en voor het eerst werd ingezet tijdens de Vietnamoorlog, speelt het nog steeds een belangrijke rol in operaties van de Amerikaanse luchtmacht.

Goed zo !