Landelijke Kwis 2019

Quizronde 6: Ronde 6

Organisatie quiz: Landelijke Gilde Kapellen

Aantal ronden: 10

Aantal vragen: 90

Moeilijkheid: 38.36 %

Op 26 januari 2017 ontviel ons de bekende acteur Mike Connors. Hij was bij ons gekend om zijn titelrol in de detectivereeks welke tussen 1967 en 1975 werd uitgezonden op BRT. Welke detectivereeks zoeken wij?

Goed zo !

Een van de grootste Belgische beursholdings is vernoemd naar een Nederlandse adellijke familie. De wellicht bekendste telg van dit adellijk geslacht was Hendrik, in de Nederlandse Opstand bekend als De Grote Geus. Naar hem werd op het Antwerpse Zuid een wijk vernoemd. Geef de naam van de holding.

Goed zo !

Parijs – Dakar startte op 26 december 1978 voor de eerste keer op de Place du Trocadéro in Parijs en liep over 9000 km naar de finish in Dakar. Tegenwoordig wordt de rally door de Zuid – Amerikaanse woestijn gereden. Weet u wie de drijvende kracht was achter deze rally?

Goed zo !

In 1948 kreeg de Zwitserse chemicus Hermann Muller de Nobelprijs geneeskunde voor zijn ontdekking van een zeer efficiënte insecticide. Deze werd eerder al gebruikt als geneesmiddel tegen malaria. Goede twintig jaar later werd het product wereldwijd verboden vanwege zeer giftig en uiterst vervuilend. Geef de verkorte naam van deze insecticide.

Goed zo !

Zij nam in het vorige seizoen van Temptation Island, met haar toenmalig lief deel aan het programma. Ondanks negatieve commentaren op haar verkiezing tot Miss Belgium Universe mag zeons land vertegenwoordigen op de internationale verkiezing van Mrs. Universe. Wie is deze mooie Vlaamse?

Goed zo !

Sommige mensen reageren bij het eten van bepaalde voedingsproducten of contact met bepaalde stoffen, met een ongewone lichamelijke reactie. De reactie is niet gevaarlijk maar kan ongemakken veroorzaken. Hoe heet deze reactie?

Goed zo !

De Italiaanse actrice die we zoeken werd geboren in Tunesië in 1938 en gold als antwoord op Brigitte Bardot. Ze speelde in 1968 in de film “Once upon a time in the West” en in “The Pink Panter” uit 1964. Wie zoeken wij?

Goed zo !

De Aboriginals hechten aan de formatie rotsen die we zoeken een heilige betekenis. Daarom is het oostelijk deel van de rotsgroep niet toegankelijk voor toeristen. De formatie ligt ten westen van Ayers Rock, de reusachtige rotsformatie in het midden van Australië. Geef de naam van de groep van een 30-tal rotsen.

Goed zo !

Vrijdag 29 juni 2018 is voor de gemeente Tielt – Winge een dag die ze niet vlug zullen vergeten. Hun kunstwerk, een zwevende trap, werd door een brandstichting en ontploffing grotendeels vernield. Op 21 december 2018 kon een fiere burgemeester het herstelde kunstwerk terug openen. Geef de naam van dit kunstwerk.

Goed zo !