Quiz Team Kempen 2019

Quizronde 1: Rode draad

Organisatie quiz: Team kempen

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 78

Moeilijkheid: 89.66 %

In 2008 liep het 4 x 100m vrouwen estafette team naar zilver op de olympische spelen dat later door dopingperikelen zelfs goud werd. De vrouwen die de finale liepen waren Hanna Mariën, Elodie Ouedraogo en Kim Gevaert, maar wie was de 4de vrouw van dat team?

Goed zo !
Pubquiz vraag Nederland Rampen 5463

In Nederland vond er ooit een watersnoodramp plaats die de aanleiding gaf voor de ontwikkeling van de Deltawerken. De ramp werd veroorzaakt door een stormvloed in combinatie met springtij. 1835 mensen lieten het leven. Velen werden onder andere al zwemmend, met een touw rond hun middel, gered uit hun huizen. In welk jaartal vond deze ramp plaats?

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van televisieprogramma van VTM. Bekende Vlamingen sprongen van een duikplatform, zwommen naar de zijkant van het zwembad waar Kurt Rogiers hen opwachtte, om vervolgens gejureerd te worden terwijl half vlaanderen hen aanschouwde in badpak of zwembroek. Tanja Dexters was de winnares van het eerste seizoen voor Ian Thomas. Wat is de naam van dit programma.

Goed zo !

Woord van het jaar verkiezing, we kennen het allemaal en het is een vaak terugkomende kwisvraag geworden. Daarom kunnen we het niet laten om ook in deze kwis de vraag te stellen. Welk woord is verkozen tot woord van 2018?

Goed zo !

Dit jaar (2019) start de tour de France in Brussel als eerbetoon aan Eddy Merckx omdat hij zoveel jaren terug naar zijn eerste van 5 tourzeges fietste. Over hoeveel jaar gaat het?

Goed zo !
Pubquiz vraag Snoep 5467

We kennen deze lekkernij allemaal: Snickers, een gevulde chocoladereep bestaande uit nougat, karamel en geroosterde pinda's omhuld met chocolade. De reep werd in 1929 ontwikkeld door Frank Mars en zijn echtgenote Ethel Mars van de firma Mars en werd in sommige landen tot 1990 verkocht onder een andere naam. Over welke naam hebben we het?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 5468
© Jan Arkesteijn

The Ocean Cleanup is een groots opgezette organisatie om plastic afval op te ruimen uit de oceanen die bedacht is door een jonge Nederlandse uitvinder en milieuactivist die er talrijke prijzen mee heeft gewonnen. Een eerste project zwom als het ware als een grote V door de oceanen om zo platsic te vangen. Wat is de naam van deze Nederlander?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 5469

Tom Boonen had in de nillies zijn eigen stripreeks. In de strip is Tom een tienjarig jongetje, gefascineerd door fietsen en auto’s. Hij beleeft samen met zijn klein broertje Sven spannende avonturen. Er verschenen slechts 2 albums, namelijk ‘het Autovirus’ in 2007 en ‘De zilveren Fietsen’ in 2008. Maar wat was de naam van deze stripreeks?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wetenschap 5470
© Kraaiennest

Bij de zwemsport heeft de uitvinding van het haaienpak voor de nodige ophef gezorgd doordat plots het ene na het andere wereldrecord sneuvelde. Dergelijk pak heeft kleine groefjes waardoor het water meer in laagjes langs het lichaam stroomt, met minder turbulentie en waardoor men dus met minder weerstand zwemt. Hoe noemt men deze soort stroming?

Goed zo !

Wat is de rode draad van deze ronde?

Goed zo !