Pubquizvragen 2008

26 resultaten

Pubquiz vraag Films 6565

De Amerikaanse geschiedenisleraar Ben Ross krijgt de vraag van een student, hoe het mogelijk was dat het Duitse volk zo vol overgave achter Hitler aanliep. Als antwoord besluit de leraar een experiment op te zetten. Deze waargebeurde feiten werden in boekvorm gegoten. Wij zijn op zoek naar de naam van de Amerikaanse verfilming in 1981. In 2008 verscheen een nieuwe, Duitse verfilming, Die Welle.

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 5667
© Die Freiheitlichen in Kärnten

In 2008 stierf een Oostenrijks politicus in een auto-ongeluk. Zijn opvolger maakte na zijn dood bekend 1 van de minnaars te zijn geweest van deze man. Hierdoor werd hij prompt uit zijn partij gezet, die tegen homoseksualiteit gekant is. Wat is de achternaam van de rechts-populistisch politicus die stierf in 2008?

Goed zo !

In Winterslag, nabij Genk vinden we een vrij nieuw cultureel centrum. Winterslag doet vast bij velen een belletje rinkelen want inderdaad daar was vroeger een steenkoolmijn. Rond en in die steenkoolsite heeft men dit project opgestart. Vanaf 2008 vestigde zich daar een bioscoop, een academie voor media en design en een polyvalente hal waar er geregeld exposities zijn. Zo ging er gisteren een tentoonstelling open over de Kiekeboes in Limburg. Hoe heet dit geprezen ontwikkelingsproject?

Goed zo !
Pubquiz vraag Banken 4637

De kredietcrisis is ontstaan in de Verenigde Staten. Sinds het jaar 2000 namen banken daar te veel risico’s bij de hypotheekverstrekking. Toen veel huiseigenaren vanaf 2007 hun hypotheek niet meer konden betalen, raakten banken in problemen. De bankrun op Northern Rock in september 2007 leidde niet meteen tot een paniekreactie op de beurzen. Wall Street zette op 9 oktober 2007 nog een nieuwe record neer. De grote schok kwam er pas een jaar later, op 15 september 2008, toen de autoriteiten in de VS het beu waren de zoveelste financiële instelling te moeten redden en ze de New Yorkse zakenbank gewoon failliet lieten gaan. Geef de naam van deze bank.

Goed zo !

Der Vorleser is een roman dat in 1995 in Duitsland werd gepubliceerd. In 2008 kwam een verfilming die op het boek gebaseerd is, The Reader genaamd. De film is door Stephen Daldry geregisseerd. Wie is de auteur van het boek?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 4043

De missie van dit bedrijf is: het veranderen van een alledaags product in een opvallend, kleurrijk item dat geluk en vrolijkheid verspreidt. Je vindt bij hen dan ook leuke, vreemde, gekke, grappige en vrolijke sokken van de beste kwaliteit. Hoe heet dit kleurrijke bedrijf?

Goed zo !

De vraag kan je horen in het filmpje.

Goed zo !
voormalige luchthaven in Berlijn

Tempelhof is een voormalige luchthaven in Berlijn . Ze werd gesloten in 2008. Twee luchthavens nemen de resterende taken over. Eén van die luchthavens heet Schönefeld. Wat is de naam van de tweede en tevens grootste luchthaven van Berlijn?

Goed zo !

We zoeken de naam van deze Amerikaanse biografische dramafilm uit 2008. Het verhaal is gebaseerd op het leven van een verkozen politicus uit Californië die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit en later vermoord werd. De film werd genomineerd voor acht Oscars, waarvan zowel die voor het scenario als die voor hoofdrolspeler Sean Penn daadwerkelijk werden gewonnen.

Goed zo !

Wat is de naam van deze Belgische bokser met als bijnaam ‘ de man met de glazen vuisten’? In de jaren ’80 was hij de beste Belgische bokser. Enkele van zijn kampen waren zelfs live op de toenmalige BRT te zien. Het hoogtepunt van zijn carrière was op 12 april 1984, toen hij de Europese bokstitel in Casavatore veroverde bij de superpluimgewichten. Hij stierf in 2008 door zelfmoord.

Goed zo !