Pubquizvragen 2008

26 resultaten

We zijn op zoek naar een film uit 2008 geregisseerd door David Fincher. De film is deels gebaseerd op het gelijknamige kortverhaal van F. Scott Fitzgerald. Het gaat over een man die naarmate hij ouder wordt een steeds jonger lichaam krijgt. Of was het nu omgekeerd? Jullie weten het wel! Welke 3-voudig Oscar winnende film zoeken we hier? (de volledige naam)

Goed zo !
Pubquiz vraag Drank 3153

Dit bekende cidermerk werd door Carlsberg in 2008 ontwikkeld voor de Deense markt, maar verovert inmiddels de hele wereld. De cider is te verkrijgen in appel-, peer- of braambessmaak. Wat is de naam van dit cidermerk?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 3095

Deze webbrowser was in de begindagen van het internet de dominante browser op het world wide web. Ondanks de vriendelijke interface en het feit dat de browser gratis te gebruiken was voor niet-commerciële doeleinden, werd de browseroorlog met Microsofts Internet Explorer uiteindelijk verloren. In 2008 werd de ontwikkeling en ondersteuning dan ook beëindigd. Hoe heet deze ooit zo populaire webbrowser?

Goed zo !

In 2008 kroonde deze basketbalploeg zich na meer dan 20 jaar nog eens tot kampioen van de NBA. Opmerkelijk, want het is de ploeg die de meeste NBA-titels gewonnen heeft. Hoogdagen beleefde zij in de jaren zestig, toen ze acht titels op rij won. Ook in de jaren tachtig gooide de ploeg hoge ogen, want toen haalde ze onder aanvoering van de legendarische Larry Bird vijf NBA-finales en won er daar drie van. Volledige naam graag van deze ploeg.

Goed zo !

Ook deze twee broers liepen tegen de dopinglamp. De ene werd eenmaal Belgisch kampioen op de 3000 meter en werd betrapt op het gebruik van een medicijn tegen borstkanker. De andere kende veel meer succes met onder meer twee wereldtitels in het veldlopen en een bronzen medaille op het WK in Sevilla. Ondanks zijn epogebruik bezit de hij nog steeds de Europese records op de 3000 en 5000 meter. Welke broers van Marokkaanse origine waren niet de dopingspuit?

Goed zo !

Steven Vromman is een Belgisch milieuactivist, die bekendheid verwierf met een programma op de Vlaamse publieke omroep Canvas. In 2008 ging hij in dit programma de uitdaging aan om echt milieubewust te leven en een ecologische voetafdruk van 1,6 hectare te behalen. Hoe noemde dit programma?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ontspanning 2477

In 2008 kwam deze hype uit de 90’s opnieuw op de markt. Het spelletje had de vorm van een plastic ei en bevatte een kleine computer met een lcd-schermpje

Goed zo !

De ‘Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia’ is een communistische, revolutionaire en illegale organisatie die gekend staat om hun ontvoeringen. Onder welke afkorting kennen we deze strijders bij ons?

Goed zo !

We zoeken de titel van een Brits-Amerikaanse thriller uit 2008 onder regie van Ridley Scott. Het verhaal is gebaseerd op dat uit de gelijknamige roman van David Ignatius. Het verhaalt draait rond CIA-agent Roger Ferris, gespeeld door DiCaprio. Die probeert in het Midden-Oosten de terrorist Al-Saleem op te sporen. Opmerkelijk is dat Carice van Houten de vrouw speelde van Leonardo DiCaprio's personage. Haar rol werd echter uit de film geknipt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eilanden Noorwegen 2291

In de wereldzadenbank worden plantzaden van zo veel mogelijk plantenrassen opgeslagen, waaronder de zaden van veel voedselgewassen. De wereldzadenbank wordt ook schertsend de ‘ark van Noach’ genoemd. Het opslaan van zaden is voor de belangstellenden gratis. Op welk Noors eiland is deze databank gelegen?

Goed zo !