De vraag kan je horen in het filmpje.
De vraag kan je horen in het filmpje.
Een culinair vraagje voor de durvers. De vis die we zoeken wordt in Japan beschouwd als een delicatesse, maar het is nochtans heel gevaarlijk om ervan te eten. Dit door de aanwezigheid van tetrodotoxine, een verlammend neurotoxine. Om die reden is het serveren van de vis in België bij wet verboden. In Japan wordt het eten van 'fugu' echter als een statussymbool gezien. Japanse koks die de vis willen bereiden dienen jaarlijks een verplicht examen te hebben afgelegd om dit veilig en legaal te kunnen doen. Toch komen in Japan jaarlijks nog tientallen mensen om het leven na het eten van fugu. Wat is de Nederlandse naam van deze vis?
Bekijk vraagBucht van den aldi omschreef CPEX het. Deze candybar gevuld met pinda’s en karamel, omgeven door chocolade doet ons sterk denken aan de Snickers. Onder welke naam brengt Aldi hun Snickers op de markt?
Bekijk vraagGault Millau is een Frans bedrijf dat in diverse landen gastronomiegidsen uitbrengt. Peter Goossens en zijn restaurant Hof van Cleve kreeg opnieuw een topscore van 19.5 op 20, een topplaats die hij ook dit jaar moet delen met het restaurant Bon Bon. De gids geldt als een concurrent van de Michelingids. In de Michelingids krijgen de restaurants één, twee of drie sterren. Waarmee worden restaurants, naast punten, beoordeeld in de Gault Millau?
Bekijk vraagWat is de naam van dit Belgisch abdijbier dat heden ten dage gebrouwen wordt door Affligem brouwerij. het bier is genoemd naar een deelgemeente van mol in de Belgische kempen.
Bekijk vraagWat is de naam van de grof gemalen durumtarwe afkomstig uit Noord-Afrika die we hier zien op de foto. In de landen van NoordAfrika wordt dit vaak als het nationale gerecht beschouwd, zoals rijstgerechten dat zijn voor veel Aziatische landen en aardappelgerechten voor veel westerse landen. In de westerse keuken heeft dit gerecht als onderdeel van de internationale keuken, sinds de jaren negentig veel aan populariteit gewonnen.
Bekijk vraagWat bereid je met volgende ingrediënten: fijne bloem, olijfolie, lauw water, gist en zeezout. Het is uitstekend om te eten bij soep en bij salades, kan ook gebruikt worden om te doppen in dippers. Het wordt in de steenoven gebakken. De smaak kan versterkt worden door olijfolie en kruiden. Het is iets typisch Italiaans.
Bekijk vraagWe zijn op zoek naar een merk van mineraalwater waar de bron gelegen is in de Franse Alpen. Het water wordt gebotteld bij de bron zonder enige bewerking. Het werd dan ook door dokters voorgeschreven als geneesmiddel. Sinds 2008 leveren ze ook steeds het water aan op Wimbledon. Welk Frans en wereldberoemd merk van water zoeken we?
Bekijk vraag