Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quiz Quiz van TTC De Pinte 2015

Quizronde 8: Drietrapsspecial

R1: Reeks 1R2: Reeks 2R3: Reeks 3R4: Reeks 4R5: Reeks 5R6: Reeks 6R7: Reeks 7R8: DrietrapsspecialR9: Reeks 9R10: Reeks 10Andere quiz
Organisatie quiz TTC De Pinte
Datum: 2015-12-26
Aantal ronden10
Aantal vragen81
Moeilijkheid48.53%

Quizvraag Ontspanning 2817De term ‘grand slam’ komt niet uit het tennis, maar wel uit het kaarten. De term verwijst immers naar het behalen van alle slagen door één speler, te vergelijken met een solo slim in het wiezen of kleurenwiezen. Wij willen graag weten van welk kaartspel de term grand slam afkomstig is.

Ook in het rugby kan je een grand slam winnen. Het land dat alle wedstrijden wint in een jaarlijks tornooi dat traditiegetrouw gespeeld wordt tussen Engeland, Wales, Ierland, Schotland, Frankrijk en Italië wint de grand slam. Wij willen graag de naam van dit tornooi.Quizvraag Sport 2819Deze Australiër wordt beschouwd als één van de grootste tennissers aller tijden. Hij slaagde er immers als enige in om twee maal de grand slam te winnen. Zowel in 1962 als in 1969 won hij alle vier de grandslamtoernooien in één jaar. Zijn naam graag.Quizvraag Geschiedenis 2822Deze Amerikaan geldt als een van de grondleggers van het monetarisme. In 1976 won hij er zelf de Nobelprijs voor de Economie voor. Naam graag van deze economische adviseur van president Ronald Reagan en bepleiter van het vrije markt systeem.
Quizvraag Economie 2823We zoeken de naam van een koperen munt van geringe waarde die vooral gebruikt werd in de 17de en 18de eeuw in de lage landen. De munt werd afgeschaft met de decimalisatie van het geldsysteem in het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden in 1816. De munt leeft evenwel tot op vandaag voort in enkele zegswijzen en spreekwoorden.

Deze Amerikaanse gangsterfilm uit 1990, geregisseerd door Martin Scorcese, staat samen met The Godfather en Scarface bekend als een van de grote misdaadfilms. Het scenario is gebaseerd op het waargebeurd verhaal van Henry Hill. Hij wil al van jongs af aan bij de maffia, begint als loopjongen en krijgt gaandeweg steeds grotere klussen. Naam graag van deze klassieker.Quizvraag Geschiedenis 2825Deze Nederlander kreeg in 1983 bekendheid als één van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur. Nadat hij voor deze misdaad een gevangenisstraf had uitgezeten, zou hij zich hebben opgewerkt tot de top van de Amsterdamse misdaadwereld. Eind december 2007 werd hij tot negen jaar veroordeeld wegens afpersing, maar sinds 2012 is hij weer op vrije voeten. Hoe heet deze crimineel die als bijnaam ‘de neus’ heeft?

Deze piercing is genoemd naar de gemaal van de Britse koningin Victoria. De man liet naar verluidt deze piercing aanbrengen om zijn penis vast te zetten in zijn broekspijp waardoor er geen bobbel in de kruisstreek zichtbaar was. De werkelijke oorsprong van deze piercing ligt in de New Yorkse SM-scene begin jaren zeventig. Naam graag van deze piercing.


Dankzij de thans aan populariteit winnende legging kunnen we vaker getuige zijn van het verschijnsel waarbij de kleding van de vrouw zodanig strak om de schaamstreek zit dat het woord liplezen een heel andere dimensie krijgt. Met welke Engelse term wordt dit fenomeen aangeduid?Quizvraag Geneeskunde en lichaam 3062Het was de vruchtbaarheidsgod, de zoon van Aphrodite en Bacchus, die zijn naam gaf aan de langdurige erectie van de penis, ook wanneer de persoon niet seksueel opgewonden is. Hoe heet dat verschijnsel?

Elk vrij en rechtschapen mens die zoekend is en het licht wil ontvangen, kan in principe toetreden tot deze groepering. Elk lid mag van zichzelf zeggen dat hij deel uitmaakt van deze organisatie, maar hij mag de identiteit van andere leden niet onthullen. Bekende leden zijn onder andere Siegfried Bracke en Marijn Devalck. Over welke grote, wereldwijd verspreidde organisatie, waarvan de passer en winkelhaak het symbool zijn, hebben we het hier?
Quizvraag Religie 3064Deze groepering werd in 1928 gesticht en heeft als doel de mensen bewust te maken dat zij tot heiligheid geroepen zijn. Aan het hoofd staat een prelaat en dat is nu de Spaanse bisschop Javier Echevarría. In de Da Vinci Code werd de organisatie afgeschilderd als een sinistere beweging die moorden beraamt om kerkgeheimen te vrijwaren, maar dat kan pure fictie zijn. Hoe heet deze organisatie waarvan koningin Fabiola al dan niet lid was?

Elk jaar komt deze groep van ongeveer 150 man, bestaande uit politieke, academische en industriële zwaargewichten uit de westerse wereld, samen. De inhoud van deze conferenties is steeds geheim en heeft als doel dat iedereen vrij zijn mening kan geven over de huidige wereldsituatie en ideeën kan opperen over waar ze naar toe willen. Deze groepering is genoemd naar het Nederlandse hotel waar de eerste samenkomst plaatsvond in 1954. Hoe heet deze groep?Volgende ronde

R1: Reeks 1R2: Reeks 2R3: Reeks 3R4: Reeks 4R5: Reeks 5R6: Reeks 6R7: Reeks 7R8: DrietrapsspecialR9: Reeks 9R10: Reeks 10Andere quiz