Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quiz Quiztet 2021

Quizronde 5: De experten

R1: De hiermee kan u scoren rondeR2: Code OranjeR3: Fuck Corona Joepie QuizR4: QBLEEFTHUISR5: De expertenAndere quiz
   Organisatie quiz Steinerschool Gent
   Datum: 2021-01-28
   Aantal ronden5
   Aantal vragen47
   Moeilijkheid47.52%

Welkom in de kleuterwereld waar alles nog leeft!
Gelukkig zijn er ook enkele 'grote mensen' die dit zo aanvoelen.
Zo gaven deze grote mensen aan de elementenwezens een naam:

  • voor de vuurwezens: sylfen, vuursalamander
  • voor de waterwezens: nimfen, undinen of nixen
  • voor de aardewezens: gnomen
Maar welke bekende naam kregen de wezens die horen bij het element lucht?Quizvraag Geschiedenis 7926De zesde klassers krijgen nu les over de middeleeuwen en bereiden een toneel voor over Karel de Grote. Zij hebben voor jullie dan ook volgende vraag: Welke voorvader van Karel de Grote liet zich, samen met 3000 van zijn manschappen, dopen na de overwinning op de Visigoten aan het begin van de 6de eeuw?Quizvraag Sport 7927Voor een echte revelatie in de sportwereld moeten we terug naar Mexico 1968. Na veel geheime training neemt Dick een grote sprong voorwaarts door een stuk hoger te springen dan de tegenstanders op de olympische spelen. In de plaats van de buikrol ging hij rugwaarts over de lat. Hiermee sprong hij hoger dan ooit tevoren. Later werd de techniek snel overgenomen en is tot de dag van vandaag in zwang. Hoe heet deze hoogspringer en de sprong die naar hem vernoemd is?Quizvraag Geschiedenis 7928De zieke man van Europa' is een begrip geworden om landen mee aan te duiden die er op één of andere manier slecht voorstaan. Welke grootmacht kreeg aan het einde van de 19de eeuw die bijnaam toebedeeld? Het ziektebewijs kreeg de grootmacht toen het na lange afbrokkeling in 1914 ontbonden werd.
Quizvraag Geschiedenis 7929Een klassieker voor een leerkracht Geschiedenis en Engels. Hendrik de VIII versleet vrouwen alsof het schoenen waren. Toch was er ééntje bij die hem heeft kunnen overleven, al werd ze zelf maar 36 jaar. Indien u het antwoord even niet uit uw hersenpan kan toveren, kunt u ook antwoorden met een golfterm. Namelijk de term voor het aantal slagen waarin een gemiddelde professionele golfer een hole zou moeten kunnen spelen. Wie en wat zoeken we?

In 2014 werd de Nobelprijs literatuur uitgereikt aan een Frans auteur. Wie? In z'n aanzienlijk oeuvre onderzoekt deze schrijver onderwerpen als het geheugen, de vergetelheid, identiteit.... In z'n werk haalt hij regelmatig herinneringen uit z'n eigen leven boven. De gedempte, melancholieke toon waarmee hij dat doet is inmiddels een soort handelsmerk geworden.Quizvraag Wetenschap 7931In 2012 stond fysicaland even volledig op zijn kop! Het OPERA experiment uitgevoerd in het CERN meende een deeltje te hebben gedetecteerd dat sneller zou bewegen dan het licht. De speciale relativiteitstheorie van Einstein stoelt net op het feit dat niets sneller kan bewegen dan het licht. Als het OPERA-experiment zou kloppen zou dat beteken dat we terug kunnen reizen in de tijd en volgens de bekende vergelijking E=mc^2 zou het kwadraat van zijn massa een negatief getal uitkomen. Imaginaire massa’s waren niet langer ondenkbaar! Madness. Uiteindelijk bleek het om een meetfout te gaan en is alles weer zoals vanouds. Fijuuw.Quizvraag Kunst 7932Welke Belgische schilder vereerde het Vlaamse dorp en platteland in zijn eigen expressionistische stijl met heldere kleuren en veel wit. Met abstract geometrische vormen bracht hij een vervreemdend effect en liet ons een nieuwe blik op onze eigen wereld werpen. ‘Verschrikkelijk mooi, dat leven….’R1: De hiermee kan u scoren rondeR2: Code OranjeR3: Fuck Corona Joepie QuizR4: QBLEEFTHUISR5: De expertenAndere quiz