Gemakkelijke pubquizvragen informatica

78 resultaten

Pubquiz vraag Informatica 7030

Het bedrijf HP is een van de grootste Amerikaanse technologiebedrijven. De garage waar het bedrijf in 1939 werd opgericht geldt tegenwoordig als geboorteplaats van Silicon Valley. Waarvoor staat het acroniem HP?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 7005

We zoeken een Amerikaanse crowdfundingwebsite, waarop projecten door derden gefinancierd kunnen worden. Naar eigen zeggen heeft de website zo al meer dan een miljard dollar opgehaald van 5,7 miljoen gebruikers voor 135.000 projecten als films, shows, videogames en gadgets. Onder andere smartwatch Pebble en de boardgames Zombicide en Exploding Kittens zijn succesvolle voorbeelden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 6994

Dit Amerikaans bedrijf van consumentenelektronica werd opgericht in 2002. In 2016 maakten ze bekend zich meer te richten op streaming media. Onder andere Beam, Sub en Connect zijn producten van dit merk.

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 6950

De GDPR is een Europese verordening die de regels voor de verwerking van persoonsgegevens door particuliere bedrijven en overheidsinstanties in de hele Europese Unie standaardiseert. Het garandeert ook om het vrije verkeer van gegevens binnen de Europese interne markt te waarborgen. De GDPR trad in werking in 2018, maar waarvoor staat de afkorting?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 6946

We zoeken de term voor het toevoegen van elementen door een computer aan een live, direct of indirect, beeld van de werkelijkheid. Deze, soms met behulp van QR-code, toegevoegde elementen bevatten veelal sensordata of extra informatie over de omgeving. Met behulp deze techniek kan ervoor gezorgd worden dat de toegevoegde informatie op een intuïtieve manier kan worden weergegeven en er ook interactief mee kan worden omgegaan door de gebruiker.

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 6920

Medio maart 2018 ontwikkelde zich in de V.S. een schandaal rond een Brits-Amerikaans databedrijf en Facebook. In het bijzonder gaat het daarbij over de vraag of Facebook bewust meewerkte aan illegale manipulatie van gegevens ten behoeve van de Trump-campagne in 2016. Van u vernemen we graag de naam van dit bedrijf dat datamining, data-analyse en direct marketing bundelde met strategische communicatie voor verkiezingscampagnes.

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 6813

In 2012 vroeg Apple een patent aan op een reeks LCD-schermen die volgens hen een pixeldichtheid hebben die hoog genoeg is, zodat het menselijk oog geen onderscheid meer kan maken tussen losse pixels vanaf een bepaalde kijkafstand.Deze worden in verschillende toestellen gebruikt, en de effectieve pixels hangen af van de grootte van het scherm. Hoe noemt Apple deze reeks schermen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Microsoft 6754

We zoeken de naam van onderstaand lettertype van Microsoft bestaande uit 3 sets pictogrammen, dat al sinds Windows 3.1 standaard aanwezig is.

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 6718

In 1989 lanceerde Microsoft een softwarebundel met hun bekendste applicaties die vooral voor de zakelijke markt bedoeld waren. Sinds 1998 worden er ook versies gemaakt voor Macintosh. Wij zoeken niet de naam van het softwarepakket, maar het achtervoegsel waarmee de cloud-versie wordt aangeduid, die in 2011 werd gelanceerd.

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 6651

Standaard voor draadloos opladen op korte afstand. De techniek heeft een bereik van 4 cm en werkt met inductie om toestellen op te laden. Ikea verkoopt nachtkastjes met een ingebouwde module om uw smartphone op te laden via deze techniek.

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 6650

Standaard voor draadloze verbindingen op korte afstand. De techniek heeft een bereik van 10 cm, wordt meestal gebruikt om informatie uit te lezen van tags in stickers en wordt gezien als de opvolger van radio frequency identification. Deze techniek kan echter ook peer-to-peer gebruikt worden tussen 2 toestellen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 6649
© Standardizer

Standaard voor draadloze verbindingen op korte afstand. De techniek werd ontwikkeld door Ericsson en wordt bijvoorbeeld gebruikt voor handsfree bellen of voor het draadloos streamen van muziek naar boxen of hoofdtelefoons.

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 6444

Bescherming tegen computervirussen, Trojaanse paarden en andere malware is vaak niet zo makkelijk. Virusscanners zijn maar effectief in zoverre ze up-to-date zijn, maar de meeste nieuwe computeraanvallen maken gebruik van fouten of lekken in de software, waar de makers zelf nog niet van op de hoogte zijn. Tegen dergelijke aanvallen zijn de software-ontwikkelaars kansloos, aangezien ze steeds achter de feiten aanhollen. Hoe noemt men met een Engelse term zo'n computerdreiging die gebruik maakt van zwakke plekken in de software?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 6327

De afkorting 'PDF' is sinds 1993 de facto standaard voor de uitwisseling van elektronische formulieren en documenten, die in hun oorspronkelijke vorm gereproduceerd moeten kunnen worden. Voor welke engelse woorden staat de afkorting PDF?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 6182
© Paul Clarke

Niemand kan zich nog een wereld zonder www voorstellen, maar toch is het nog geen 30 jaar oud. We zoeken naar de naam van de computer-wetenschapper die het Wereldwijde web mee heeft uitgevonden. Hij werd op 8 juni 1955 geboren in London en hij ontwierp het systeem van gelinkte ‘web’pagina’s, toen hij werkte hij voor een bedrijf in het CERN, in Zwitserland. Tegenwoordig is hij een van de directeurs van het W3C, het wereldwijde web consortium, een instelling die over de hele wereld www controleert.

Goed zo !