Gemiddelde pubquizvragen aardrijkskunde

551 resultaten

Deze Franse stad bevindt zich in het departement Haute-Alpes, bij de samenvloeiing van de Durance en de Guisane. Het is na Davos de hoogst gelegen stad van Europa en meteen ook de hoogst gelegen van Frankrijk. De stad is een graag geziene gastplaats in de Tour de France, in het verleden was ze niet minder dan 32 keer aankomstplaats. Bartali en Bobet wonnen hier beiden drie keer. Graag de naam.

Goed zo !

16) Van welke stad is dit de skyline?

Goed zo !

Een rivier in de Amerikaanse staat Washington, bij het stadje Aberdeen. Kurt Cobain groeide hier op en een derde van zijn as is in deze rivier uitgestrooid. We vinden de naam ook terug in een live-album van Nirvana, uitgebracht in 1996.

Goed zo !

Deze eilandengroep in het noorden van de Grote Oceaan is gelegen tussen de USA en Rusland, en strekt zich over 1900 km uit van Alaska tot Kamtsjatka. De meeste van deze eilanden zijn in 1867 door de VS van Rusland gekocht en horen nu bij Alaska. De eilanden waren voor 1867 bekend als de Catharina-archipel. De naam komt waarschijnlijk uit het Tsjoektsjisch en betekent letterlijk ‘eiland’. Hoe heet deze eilandengroep?

Goed zo !

Noorse stad, die sedert de 19de eeuw genoegzaam 'Parijs van het noorden' wordt genoemd. Ze is de gerechtelijke zetel voor het noordelijk deel van het land en bevindt zich op zo'n 70 graden noorderbreedte.
Stadscentrum én luchthaven bevinden zich op een eiland, en u kan de stad kennen van interessante bezienswaardigheden als het Poolmuseum en vooral de beroemde Ijszeekathedraal die u op de foto ziet.

Goed zo !

Van welk land is dit de vlag?

Goed zo !

Deze 3905 meter hoge berg bevindt zich op de grens van het Zwitserse kanton Graubünden en de Italiaanse provincie Sondrio. De berg maakt deel uit van het Bernina massief dat tot de Rätische Alpen behoort. Kenmerkend voor de berg zijn de drie bergkammen Kuffner, Bumiller en Zuppert aan de noordzijde die naar de subtoppen leiden. Aan deze zijde ligt ook de Persgletsjer, de belangrijkste aftakking van de Morteratschgletsjer. U vindt de naam van de berg ook terug in ‘Die weiße Hölle vom (puntje puntje puntje)’, een stomme film uit 1929 van Georg Wilhelm Pabst, met een jonge Leni Riefenstahl in één van de hoofdrollen. Het is ook deze film die verschillende keren vermeld wordt in Tarantino’s ‘Inglourious Basterds'. Welke berg zoeken wij?

Goed zo !

De hoofdstad van de Oostenrijkse deelstaat Karinthië. De gemeente telt ongeveer 100.316 inwoners (6de van Oostenrijk) en heeft de status van Statutarstadt. De stad ligt in het zuiden van het land op 447 meter hoogte, even ten oosten van de Wörthersee. De stad beschikt over een kleine internationale luchthaven en over een universiteit. Welke stad zoeken we?

Goed zo !

Dit eiland telt ongeveer 520.000 inwoners, heeft een oppervlakte van 68.000 vierkante kilometer, en wordt van Australië gescheiden door de zeestraat "Bass". We geven u ook nog mee dat de hoofdstad Hobart is. Graag de naam van dit eiland.

Goed zo !

Wat is de hoogte van de Mount Everest? U krijgt een speling van 10 meter naar boven en 10 meter naar beneden.

Goed zo !

Met zijn 4370 kilometer is deze rivier de langste River van de V.S.
Hij ontspringt in de Rocky Mountains in de staat Montana, waar hij dan naar het oosten gaat naar Noord Dakota. Vervolgens gaat hij naar Zuid-Dakota en Nebraska. Uiteindelijk vloeit hij samen met de Mississippi in Illinois. Wat is de naam van deze rivier?

Goed zo !

Voordat het Suez-kanaal er was, moesten de schepen die van Europa naar de Indische Oceaan wilden varen, de Atlantische Oceaan volledig naar het zuiden afvaren. Zo langs het meest zuidelijke punt van Afrika, Oostwaarts richting Indië. Wat is de naam van dit meest zuidelijke punt van Afrika?

Goed zo !

Voor deze aardrijkskundige vraag trekken we naar de grens van Pakistan en China, want daar bevindt zich de heilige graal van de bergbeklimmers.
Met zijn 8611 meter hoogte is deze berg de tweede hoogste op aarde, maar omdat zijn dodencijfer 1 op 4 is, wordt hij ook wel de 'killer moutwijn' genoemd. Wat is de naam van deze berg?

Goed zo !

Boven Australië, ziet u een eiland dat netjes in twee gedeeld is. We zoeken het rechtse deel.
Van dat land vragen wij u de naam. We zeggen u nog dat de hoofdstad Port Moresby is.

Goed zo !

Wat is de hoofdstad van dit land?

Goed zo !