Gemiddelde pubquizvragen informatica

78 resultaten

Het object dat geprojecteerd wordt is een HDMI-dongle die men in de televisie plaatst en met wifi verbindt. Hierna kan men content van verschillende bronnen afspelen. Het apparaat is via smartphone of tablet te bedienen. Het apparaat is sinds maart 2014 in Nederland en België beschikbaar. Steeds meer populaire Android en iOS-apps werken met het apparaat, zodat men foto’s, video’s, muziek en zelfs computerspellen kan afspelen op het grote scherm van de televisie. Hoe heet object?

Goed zo !

We zoeken een scripttaal om webpagina's interactief te maken en webapplicaties te ontwikkelen. Het script wordt door middel van HTML overgebracht in de webbrowser. Welke taal zoeken we? Dus de benaming met méér dan 4 letters!

Goed zo !

We horen meer en meer in het nieuws over grootschalige hackings en phishing mails. We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn op het internet. Vaak hacken ze een computer aan de hand van een functie die verborgen zit in een programma dat door de gebruiker wordt geïnstalleerd. Deze functie kan toegang verschaffen tot de geïnfecteerde computer. Wat is de engelse term voor een dergelijk virus?

Goed zo !

Van welk office programma zien we hier het icoontje?

Goed zo !

Virtuele assistenten worden meer en meer gebruikt, onder meer door de opkomst van smartspeakers. Apple heeft Siri die taken voor je kan uitvoeren, bij Google heet het gewoon Assistant. Maar wat is de naam van de virtuele assistent van Amazon? Deze wordt gebruikt op de meest verkochte smartspeaker, de Amazon Echo.

Goed zo !

Het bedrijf HP is een van de grootste Amerikaanse technologiebedrijven. De garage waar het bedrijf in 1939 werd opgericht geldt tegenwoordig als geboorteplaats van Silicon Valley. Waarvoor staat het acroniem HP?

Goed zo !

We zoeken een Amerikaanse crowdfundingwebsite, waarop projecten door derden gefinancierd kunnen worden. Naar eigen zeggen heeft de website zo al meer dan een miljard dollar opgehaald van 5,7 miljoen gebruikers voor 135.000 projecten als films, shows, videogames en gadgets. Onder andere smartwatch Pebble en de boardgames Zombicide en Exploding Kittens zijn succesvolle voorbeelden.

Goed zo !

Dit Amerikaans bedrijf van consumentenelektronica werd opgericht in 2002. In 2016 maakten ze bekend zich meer te richten op streaming media. Onder andere Beam, Sub en Connect zijn producten van dit merk.

Goed zo !

We zoeken de term voor het toevoegen van elementen door een computer aan een live, direct of indirect, beeld van de werkelijkheid. Deze, soms met behulp van QR-code, toegevoegde elementen bevatten veelal sensordata of extra informatie over de omgeving. Met behulp deze techniek kan ervoor gezorgd worden dat de toegevoegde informatie op een intuïtieve manier kan worden weergegeven en er ook interactief mee kan worden omgegaan door de gebruiker.

Goed zo !

In 2012 vroeg Apple een patent aan op een reeks LCD-schermen die volgens hen een pixeldichtheid hebben die hoog genoeg is, zodat het menselijk oog geen onderscheid meer kan maken tussen losse pixels vanaf een bepaalde kijkafstand.Deze worden in verschillende toestellen gebruikt, en de effectieve pixels hangen af van de grootte van het scherm. Hoe noemt Apple deze reeks schermen?

Goed zo !

We zoeken de naam van onderstaand lettertype van Microsoft bestaande uit 3 sets pictogrammen, dat al sinds Windows 3.1 standaard aanwezig is.

Goed zo !

In 1989 lanceerde Microsoft een softwarebundel met hun bekendste applicaties die vooral voor de zakelijke markt bedoeld waren. Sinds 1998 worden er ook versies gemaakt voor Macintosh. Wij zoeken niet de naam van het softwarepakket, maar het achtervoegsel waarmee de cloud-versie wordt aangeduid, die in 2011 werd gelanceerd.

Goed zo !

Standaard voor draadloos opladen op korte afstand. De techniek heeft een bereik van 4 cm en werkt met inductie om toestellen op te laden. Ikea verkoopt nachtkastjes met een ingebouwde module om uw smartphone op te laden via deze techniek.

Goed zo !

Standaard voor draadloze verbindingen op korte afstand. De techniek heeft een bereik van 10 cm, wordt meestal gebruikt om informatie uit te lezen van tags in stickers en wordt gezien als de opvolger van radio frequency identification. Deze techniek kan echter ook peer-to-peer gebruikt worden tussen 2 toestellen.

Goed zo !

Standaard voor draadloze verbindingen op korte afstand. De techniek werd ontwikkeld door Ericsson en wordt bijvoorbeeld gebruikt voor handsfree bellen of voor het draadloos streamen van muziek naar boxen of hoofdtelefoons.

Goed zo !