Makkelijke pubquizvragen

6386 resultaten

Engelse voetbalclub Molineux Stadium

Deze Engelse voetbalclub die is opgericht in 1877 en sinds 2018 weer uitkomt in de Premier League, speelt haar thuiswedstrijden in het Molineux stadium. In de jaren vijftig behaalde de club haar grootste successen. Het werd drie keer Engels landskampioen en won twee keer de FA Cup. Op dit moment speelt Rode Duivel Leander Dendoncker er. Welke voetbalclub zoeken we hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 7591

De man die we zoeken was koning van Engeland van 1189 tot 1199 en nam als kruisvaarder deel aan de Derde Kruistocht. Nog bekender is hij waarschijnlijk omdat hij in vele verhalen over Robin Hood voorkomt. Hoe is koning Richard I van Engeland beter gekend?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 7590

Deze film van David Lynch uit 1980 vertelt het min of meer waar gebeurde verhaal van John Merrick, een man die over zijn hele lichaam zware verminkingen heeft en altijd een lange jas en hoed draagt om zijn uiterlijk te verbergen.. De Londense arts Frederick Treves ontdekt hem bij toeval in een Freakshow en neemt hem vervolgens mee naar een ziekenhuis waar hij hem behandeld en aan verschillende studies onderwerpt. Wat is de naam van deze film?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eilanden 7589
© HansenBCN

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. Zeven grote en een zestal kleinere eilanden vormen samen een van de 17 autonome regio's van Spanje. De eilanden hebben als Spaanse autonome regio twee officiële hoofdsteden, Santa Cruz en Las Palmas. Wat is de naam van deze eilandengroep?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 7588

We zoeken een koffiemerk dat zijn oorsprong vond in Antwerpen. In 1863 werd het opgericht en sinds 2017 behoort het tot de Zwitserse koffiegroep Selecta. Even daarvoor in 2014 verfranste het merk zijn naam om internationaler te klinken. We zoeken de Oudnederlandse naam.

Goed zo !
geslacht schermbloemenfamilie

We zoeken de naam van een geslacht van ongeveer zestig soorten in de schermbloemenfamilie. In Belgie komen er 2 soorten voor de gewone en de reuze. De plant kan grote schade toebrengen aan de huid en aan de ogen omdat het sap sterk fototoxisch is voor mensen. Blootstelling aan zonlicht na contact met het sap kan na 24 uur rode jeukende vlekken veroorzaken, die gevolgd worden door zwelling en blaarvorming. Welke plant zoeken we hier?

Goed zo !

De man die we zoeken was een Egyptische politicus en diplomaat. Van 1992 tot 1997 was hij ook secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Hij was de eerste Afrikaan en de eerste persoon uit het Midden-Oosten die deze post bekleedde. Zijn ambtstermijn werd niet verlengd omdat dat geblokkeerd werd door de Amerikanen. Onder dreiging van een veto verplichtte de VS het Afrikaanse blok om met een nieuwe kandidaat te komen: de Ghanees Kofi Annan.

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 7583
© Aarts

Toen Tomislav Butina in de zomer van 2016 vertrok naar Olympiakos, werd de man op de foto de onbetwiste nummer 1 bij Club Brugge. In zijn eerste seizoen als titularis veroverde hij al direct de beker. Zijn exit was echter minder glorieus. Hij werd ontslagen nadat hij op internetfora van Club Brugge een anonieme campagne tegen zijn concurrenten Colin Coosemans en Geert De Vlieger en de nieuwe bestuursleden Sven Vermant en Henk Mariman had gevoerd. De doelman verheerlijkte zichzelf en riep supporters op om spandoeken te maken tegen Coosemans en het bestuur. Hij gebruikte schuilnamen als "Frigo" en "Piop", maar via het IP-adres konden de berichten toch aan hem gelinkt worden. Wat is de naam van deze ex-doelman die tegenwoordig trainer is van Patro Maasmechelen? We zoeken hier de voor-en achternaam!

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 7582

De Krim kent een turbulente geschiedenis. In 2014 werd dit schiereiland geannexeerd door Rusland maar ook na WO2 kende dit gebied turbulente tijden. Toen de USSR in 1944 de Krim heroverde van de Nazis besloot Stalin een welbepaalde bevolkingsgroep van de Krim te deporteren. Een groot deel van deze bevolkingsgroep werd gedeporteerd naar andere delen van de USSR, vooral Oezbekistan. Ook werd hun cultuur vernietigd: monumenten werden verwoest, boeken verbrand en hun dorpen kregen Russische namen. In 1989 besloot de USSR echter dat deze bevolkingsgroep weer mochten terugkeren naar de Krim. Er wonen er nu echter veel minder dan vroeger. Welke van Turkse volkeren afkomstige bevolkingsgroep zoeken we hier?"

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7581

Claude François was een bekende Franse artiest en muzikant. In 2012 kwam er ook een film uit over hem. De film volgt het leven van de zanger vanaf zijn jeugd in Egypte in de jaren 1940 tot zijn dood in 1978. De rol van Claude Francois werd gespeeld door de Belgische acteur Jérémie Renier. Maar weten jullie ook de naam waarmee de film uitgebracht werd in Europa? Het helpt vast als ik zeg dat Claude François er vaak werd met aangesproken.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7580
© Keitsist

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een kogel die fragmenteert of uitzet bij het treffen van het lichaam. Hij werd genoemd naar een Britse legermunitiefabriek nabij Calcutta in India waar de eerste zulke kogels werden vervaardigd. In het verdrag van de internationale Vredesconferentie van Den Haag uit 1899 werd het gebruik van fragmenterende en uitzettende kogels voor militaire doeleinden verboden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7579

Naast de overbekende dixi toiletcabines zijn ook deze vrij vaak voorkomend op bouwwerven of evenementen. Wat is de naam van de toiletcabine die jullie op de foto zien? Ze zijn trouwens eigendom van hetzelfde bedrijf achter de dixi toiletcabines.

Goed zo !
Pubquiz vraag Insekten 7578

Een safari biedt je de kans wilde dieren tegen te komen, maar sommige kom je liever niet tegen. Waaronder ook deze die we zoeken als antwoord op deze vraag. Wat is de naam van de parasiet of vlieg die de slaapziekte kan overbrengen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 7577

Wat is de naam van de grof gemalen durumtarwe afkomstig uit Noord-Afrika die we hier zien op de foto. In de landen van NoordAfrika wordt dit vaak als het nationale gerecht beschouwd, zoals rijstgerechten dat zijn voor veel Aziatische landen en aardappelgerechten voor veel westerse landen. In de westerse keuken heeft dit gerecht als onderdeel van de internationale keuken, sinds de jaren negentig veel aan populariteit gewonnen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 7576

Een korte vraag. Kennen jullie de naam van dit koekje uit de Aldi?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 7575

Miley Cyrus is nu vooral bekend als zangeres, maar haar doorbraak bij het grote publiek had ze vooral te danken aan een serie van Disney. Miley Cyrus, speelt er Miley Stewart, een scholier die stiekem door het leven gaat als een populaire popster. Billy Ray Cyrus, de vader van Miley speelt ook in de serie haar vader. Kent u de naam van deze serie en tevens de naam van de popster die Miley speelt?

Goed zo !
Pubquiz vraag Autosport 7574
© The359

We zijn op zoek naar de naam van een bekende autorace in de VS. Het wordt gezien als de belangrijkste autorace van het jaar in de VS. Het getal in de naam van de race duidt op het aantal mijl dat wordt afgelegd. De race wordt elk jaar gereden op de zondag voor Memorial Day. De winnaar van de race wordt vereeuwigd op de Borg-Warner trofee.

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 7573

Mount Rushmore is een Amerikaans monument, gelegen in South Dakota. Het toont 18 meter hoge, uit graniet gehakte portretten van vier Amerikaanse presidenten: Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln zijn er 3 van , maar wie is de vierde? De man die we zoeken was de eerste president van de Verenigde Staten.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 7572

Nog een filmvraag. Voor deze vragen duiken we het horrorgenre in, we zoeken een film uit 1974 of de gelijknamige remake uit 2003. De film vertelt het verhaal van een groepje jongeren die op weg zijn naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken die even later zelfmoord pleegt besluiten ze een telefoon te zoeken en belanden ze zo bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat. Zoals vaak in het horrorgenre zijn er ook van deze film al meerdere sequels gemaakt ondertussen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eilanden 7571

Tussen het Europese vasteland en Groot-Brittanië liggen de kanaaleilanden. We zijn hier op zoek naar het grootste kanaaleiland. Het eiland ligt op 22 kilometer voor de Franse kust van Normandië in de baai van de Mont Saint-Michel. Het is geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, maar een Brits Kroonbezit. Het is ook bekend omwille van zijn Battle of Flowers, een jaarlijks bloemenfestival. Diverse soorten paradewagens worden dan met bloemen versierd.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7570

Kennen jullie de naam van dit type bbq? Het locomotief design biedt de mogelijkheid om via een vuurhaard en grillzone op verschillende manieren te grillen, hetzij direct, hetzij indirect. In de schoorsteen is het mogelijk tegelijkertijd gerechten te roken.

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren Insecten 7569
© Fritz Geller-Grimm

Voor de volgende vraag zijn we op zoek naar een kever die behoort tot de familie van de bladhaantjes. De kever wordt ongeveer een centimeter lang en lijkt door zijn bolle en ronde lichaam wat op een lieveheersbeestje. Deze kever voedt zich uitsluitend met bladeren en bloemen van planten uit de nachtschadefamilie zoals de aardappel en tomatenplant. Oorspronkelijk kwam de kever alleen voor in de zuidelijke gebieden van Noord-Amerika. Omstreeks 1935 bereikte hij België, er werd getracht met inschakeling van schoolkinderen en soldaten de kevers te verzamelen en te vernietigen maar zonder veel succes. Ook nu loopt de kever hier nog rond.

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 7568

De vrouw die we hier op de foto zijn is een Brits schrijfster uit de 20ste eeuw en lid van de Bloomsburygroep. Ze wordt beschouwd als een van de grootste en meest vernieuwende Engelse schrijvers van de twintigste eeuw. Bekende werken zijn onder andere: Mrs. Dalloway & The Waves. In 2002 won Nicole Kidman de Oscar voor de Beste vrouwelijke hoofdrol voor haar rol in de film 'The HOURS' waarin ze de schrijfster die we hier zoeken speelde. Kennen jullie haar voor en achternaam? (we zoeken voor en achternaam!)

Goed zo !
Pubquiz vraag Goden 7567

We zijn op zoek naar de naam van de Griekse godinnen van de kunst en wetenschap, er waren er 9 vandaar het meervoud. De term wordt nog veelvuldig gebruikt in onze taal maar dan eerder in de betekenis van inspiratiebron.

Goed zo !
Pubquiz vraag Rivieren 7566

De Kongo is na de Nijl de langste rivier van Afrika. Hij stroomt onder meer door Kinshasa, de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo. Tegenover Kinshasa aan de andere kant van de rivier, meer bepaald aan de rechteroever van de rivier ligt nog een grote Afrikaanse stad. Weten jullie ook welke?

Goed zo !