Moeilijke pubquiz vragen ontspanning

37 Moeilijke quizvragen over Ontspanning

Waar is Wally?! Geef de coördinaten (eerst de letter, dan het cijfer) van de verstopplaats van Wally.

Goed zo !

Quizvraag Schaken 4791

De oervorm van het schaakspel is duizenden jaren oud, waardoor er niet veel bekend is over het ontstaan en de vroegste geschiedenis. Op basis van de woorden ‘schaak’ en ‘mat’ kunnen we de herkomst misschien traceren. In welk huidig land vinden deze woorden hun oorsprong?

Goed zo !


Quizvraag Speelgoed 4782

Wat is de naam van de Hongaarse puzzel die uit 6 verschillende gekleurde vlakken bestaat, waarbij je elke rij van 3 blokjes kan verdraaien? Als de puzzel verdraaid is, is het de bedoeling om hem opnieuw in zijn oorspronkelijke positie te draaien.

Goed zo !


Seksisme in de jeugdbewegingen, dat daar nog geen panoreportage over gemaakt is. Ook bij de scouts worden de twee geslachten netjes van elkaar gescheiden. Jongens van 7 tot 11 jaar doopte Baden Powell tot ‘Welpen’. Maar hoe noemde hij diezelfde leeftijdsgroep voor meisjes?

Goed zo !

Quizvraag Puzzel 4492

Vul de naam van dit spel verder aan: de torens van ????

Goed zo !


Quizvraag Nintendo Games Mario Bross 4415

Mario verscheen voor het eerst in het arcadespel Donkey Kong. Hij was een timmerman met een rode cap en een snor. Iedereen kent hem nu als Mario, maar in het eerste spel had hij een andere naam. De welke?

Goed zo !


Quizvraag Schaken 4340

Hoe heet de enige zet in het schaakspel waarbij twee stukken van dezelfde kleur tegelijkertijd worden verplaatst? Het gaat hierbij om de koning en de toren en men spreekt van een lange en korte versie van de zet. Wat is dus de naam van deze zet, die meestal in het begin van het spel wordt gedaan?

Goed zo !


Dit spel van Nintendo uit 1984 zat heel vaak in een dubbelpakket met de allereerste Super Mario Bros. De bedoeling is eenden of kleiduiven neer te schieten. Een hond komt de eenden ophalen als je slaagt en komt je uitlachen als je mist. Hoe heet dit spel?

Goed zo !


Quizvraag Schaken 4055

We beginnen deze reizende ronde met een vraag uit de denksport. Vergeet dammen en sudoku, we gaan het hebben over schaken. De term die we zoeken is binnen het schaken de naam van een populaire opening met als kenmerkende zet 1. e4 c5. Deze zet werd in de 17e eeuw gespeeld door de priester Pietro Carrera.

Goed zo !


Schatten vinden… wie zou dit niet willen doen? Via deze zoektocht komen digitale wereld en de echte wereld elkaar tegen. Het is een schatzoektocht op basis van GPScoördinaten. Samen met deze en je GPS of smarthphone kan je aan de slag gaan, wat je zoekt is steeds een raadsel en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport. Onder welke naam kennen we deze schattenzoektocht nog?

Goed zo !