Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 1352 Geneeskunde en lichaam

Quizvraag Huidaandoening 1352Hoe heet de chronische auto-immuunziekte, gekenmerkt door een versnelde deling en verminderde rijping van hoorncellen in de opperhuid? Omdat de cellen niet normaal uitrijpen is ook het afschilferen verstoord, waardoor lokaal sterke afschilfering van huidschubben op de aangedane plaatsen plaatsvindt.
Pubquiz vragen over Geneeskunde en lichaam

Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Febris of pyrexie is vaak het gevolg van een ontsteking. Onder welke naam kennen we dit verschijnsel beter?
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Deze medische term staat voor de zucht naar het consumeren van niet-eetbare dingen, zoals aarde, haar, steentjes, munten of verfschilfers die van houtwerk worden gepeuterd. De patiƫnten vertonen geen afkeer van gewoon voedsel. De naam komt van de Latijnse naam voor ekster, een vogel die ook bijna alles eet.
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
We zoeken een psychiatrisch syndroom waar in de meeste gevallen de moeder, haar kind mishandelt. Zij verzint of veroorzaakt een ziekte bij haar kind om op die manier zelf aandacht te krijgen van medisch personeel. Het kind krijgt hierdoor onnodig pijnlijke onderzoeken. Er zijn zelfs voorbeelden bekend waarbij kinderen tientallen onnodige operaties hebben moeten ondergaan.
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
We zoeken de naam van dit mensgroot apparaat dat dient ter ondersteuning van de ademhaling bij personen die niet in staat zijn zelf adem te halen. Het apparaat werkt zonder het inbrengen van apparatuur in het menselijk lichaam. De werking ervan is gebaseerd op het mechanische inzicht in de menselijke ademhaling van John Mayow uit 1670. Bij haar introductie in 1927 was het een uitkomst voor slachtoffers van het polio-virus, die vaak verlamd raakten en stikten doordat ze niet konden ademen. Momenteel zijn er nog patiƫnten waarvoor deze behandeling de aangewezen methode is. Jullie antwoord bestaat uit 2 woorden.