Hoe heet de bereidingswijze die we bijvoorbeeld gebruikten voor het smelten van chocolade in een warmwaterbad?
Hoe heet de bereidingswijze die we bijvoorbeeld gebruikten voor het smelten van chocolade in een warmwaterbad?
We zoeken een kooktechniek waarbij voedsel, meestal groenten of fruit, een korte tijd wordt gekookt waarna het in koud water wordt gelegd of door koud water wordt afgespoeld zodat het kookproces wordt onderbroken. Welke kooktechniek herkennen jullie hier?
Bekijk vraagOm deze crème te bereiden hebt u 1 deciliter volle room, 50 gram boter en 200 gram donkere chocolade nodig voor een standaard recept. Welke crème die gebruikt wordt als garnering van onder andere nagerechten, bedoelen we?
Bekijk vraagWe gaan even richting de keuken. Welke kooktechniek kan omschreven worden als: voedsel, meestal groente of fruit, een korte tijd koken en erna in koud water leggen of door koud water laten afspoelen zodat het kookproces wordt onderbroken. Deze techniek gebeurt altijd zonder deksel?
Bekijk vraagWat bereid je met volgende ingrediënten: fijne bloem, olijfolie, lauw water, gist en zeezout. Het is uitstekend om te eten bij soep en bij salades, kan ook gebruikt worden om te doppen in dippers. Het wordt in de steenoven gebakken. De smaak kan versterkt worden door olijfolie en kruiden. Het is iets typisch Italiaans.
Bekijk vraagReeks 2, voor 2 punten: Op pastis houdt een mens het niet lang uit dus gaan we over op Kronenbourg. Wees gerust, we hebben het zelfs niet overwogen om het op de kaart te zetten. Welk jaar staat er op hun flesje?
Bekijk vraagDe meeste onder jullie hebben wel eens een cola gedronken. Om de calorieën in een blikje cola te verlagen kwam Coca-Cola met een groene variant namelijk de Coca-Cola Life. In deze variant werd een deel van het suikergehalte veranderd door een andere zoetstof. Door welke natuurlijke zoetstof werd de suiker in Coca-Cola life vervangen?
Bekijk vraagKaviaar, ook wel het zwarte goud genoemd, bestaat uit de onbevruchte eitjes van een vis. De naam "kaviaar" is afkomstig van het Perzische woord ??????? (Khag-avar). De eerste kaviaareters waren Perzen (Iraniërs) die geloofden dat kaviaar hun uithoudingsvermogen en hun potentie zou verbeteren. Negentig procent van de kaviaar die op de markt gebracht wordt, is ofwel van Russische of van Iraanse afkomst. Graag de naam van de vis waaruit deze delicatesse komt?
Bekijk vraagAls je dit traditioneel Russisch hapje wil maken, heb je boekweitmeel, droge gist, melk, boter, een ei en een beetje zout en suiker nodig. De tsaren schepten er wellicht exclusieve kaviaar op, maar je kan er ook wat room en zalm opleggen. In Nederland worden deze kleine pannenkoekjes wel eens vergeleken met poffertjes. Wat is de naam van dit deeggerechtje?
Bekijk vraag