Welk chocolademerk tot 2012 geproduceerd door Kraft Foods bevat naast melkchocolade, noga en amandel ook honing? De beer in het logo symboliseert die honingsmaak.
Welk chocolademerk tot 2012 geproduceerd door Kraft Foods bevat naast melkchocolade, noga en amandel ook honing? De beer in het logo symboliseert die honingsmaak.
Deze fraaie groente lijkt op een kruising van broccoli en bloemkool. Dat blijkt ook uit de alternatieve benamingen zoals groene torentjesbloemkool en Romeinse broccoli. Wat is echter de meest gangbare benaming van deze groente?
Bekijk vraagDit klein plastiek balletje, een “widget” genoemd, vind je terug in een blik Guinness en heeft als doel om de eigenschappen van getapt bier na te bootsen. De blikken worden onder druk gevuld. Door het drukverschil bij het openen van het blik wordt het gas via een klein gaatje uit de widget geperst zodat de schuimkraag wordt gevormd. Welk gas vinden we terug in de widget?
Bekijk vraagWe zien hier Majorana hortensis. Het kruid staat ook wel bekend als worstkruid. Het kruid heeft een intens aroma, dat aan tijm doet denken, maar zachter van smaak en zoeter is. Het kruid wordt voornamelijk gebruikt bij de bereiding van worsten. Welk kruid zoeken we?
Bekijk vraagWe vragen de naam van Indische oven die kan bestaan uit een cilindervormige kuil in de grond of een gemetselde ton. De werking lijkt op die van een steenoven, met dit verschil dat de opening zich aan de bovenzijde bevindt. Als de oven na voorverwarmen met houtskool op de bodem gloeiend heet is , wordt het gerecht erin geplaatst. Broden, zoals roti en naan, worden tegen de zijkanten gedrukt en vlees wordt op spiesen boven de gloeiende kolen geplaatst. Wat is de Indische naam van deze oven? Moest je twijfelen de “ i “is niet nodig.
Bekijk vraagWe zoeken een verrassende combinatie uit de Italiaanse keuken met fijne kalfslapjes die koud geserveerd worden met een saus van tonijn en kappertjes. Welke specialiteit uit de streek van Piermonte zoeken we hier?
Bekijk vraagTe veel is te veel. Dat geldt zeker ook voor het aantal calorieën in dit Canadese gerecht. Frieten met daarover verse kaas en dat nog eens overgoten met vleessaus, gezond kan je dit niet noemen. Toch is het het gerecht van de inwoners van Quebec. Hoe heet het?
Bekijk vraagAls je dit traditioneel Russisch hapje wil maken, heb je boekweitmeel, droge gist, melk, boter, een ei en een beetje zout en suiker nodig. De tsaren schepten er wellicht exclusieve kaviaar op, maar je kan er ook wat room en zalm opleggen. In Nederland worden deze kleine pannenkoekjes wel eens vergeleken met poffertjes. Wat is de naam van dit deeggerechtje?
Bekijk vraagVoor de mensen die competent zijn in de zuid-aziatische keuken zullen deze saus kennen. De Indonesische sojasaus is gemaakt van een mengsel van sojabonenmeel, grof gemalen tarwe, kruiden en zout. Typische kenmerken van de Indonesische saus zijn de donkerbruine kleur en de stroperigheid. Dit is anders bij Chinese en Japanse sojasauzen. Die zijn dunner en meestal niet zoet. Welke saus?
Bekijk vraag