Quiz der gekroonde tafelen 2015

Quizronde 1: Linkronde

Organisatie quiz: De Vernevelaars

Aantal ronden: 10

Aantal vragen: 109

Moeilijkheid: 89.61 %

Welk chocolademerk tot 2012 geproduceerd door Kraft Foods bevat naast melkchocolade, noga en amandel ook honing? De beer in het logo symboliseert die honingsmaak.

Goed zo !
Pubquiz vraag Italië Premier 1503

Welke Italiaanse politicus, benoemd tot senator voor het leven werd op 16 november 2011 premier van Italië? En werd op 28 april 2013 opgevolgd door Enrico Letta, doordat die zijn ontslag aanbood.

Goed zo !
Pubquiz vraag Filosofen Auteurs Boeken 1504

Welke Franse filosoof, schrijver en politicus uit de periode van de Franse Renaissance pionier was bij het schrijven van het essay als literaire genre? Hij bestudeert hierin de mensheid en met name zichzelf als persoon.

Goed zo !

In 2015 startte de Tour de France met een tijdrit in Utrecht. Waar start de Tour de France in 2016?

Goed zo !

In 1974 trouwde Sylvester Stallone met de actrice Sasha Czack met wie hij naar Californië verhuisde. Daar schreef hij het script voor een film waar hij later ook de hoofdrol in zou spelen en die dan ook zijn echte doorbraak zou betekenen. Welke was deze film?

Goed zo !
Pubquiz vraag Bergen 1507

Wat is de naam van dit kunstwerk van Oost-Vlaming Arne Quize dat in januari dit jaar gedeeltelijk instortte door stabiliteitsproblemen mogelijks ten gevolgen van een auto-ongeval?

Goed zo !

Wie was van 21 januari 2009 tot 1 februari 2013 de 67ste minister van buitenlandse zaken van de Verenigde Staten van Amerika?

Goed zo !

Op 3 augustus 2015 viel bij de renovatie van de koningin Julian brug het stalen brugdek samen met de 2 bouwkranen op de aanliggende panden terecht. In welk dorp speelde dit tafereel zich af?

Goed zo !

Wat is de naam van dit runderras, meestal roodbruin, die vaak worden ingezet als grazers in natuurgebieden? Ze zijn herkenbaar aan de lange haren en horens.

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 1511

Wat is de naam van de Amerikaanse televisieserie van bedenkers David Lynch en Mark Frost die zich afspeelde in een plaatsje aan de Canadese grens in de Amerikaanse staat Washington?

Goed zo !
Pubquiz vraag Frisdranken 1512

We zijn op zoek naar een frisdrank met limoen smaak die gemaakt en gedistribueerd wordt door PepsiCo. En we zien hier een deskundig 'weggephotoshopte' afbeelding.

Goed zo !