Dame Judi Dench is een oude getrouwe in het Britse filmmilieu. Ze speelde reeds mee in ontelbare films. Maar het bekendste is ze geworden met haar personage in de Bond films, waar ze de fictieve baas speelt van de MI6, de Britse geheime dienst. Wat is de code van de vrouw hier afgebeeld? Maw, hoe wordt zij aangesproken?

Goed zo !


We zoeken de naam van een Griekse held die de zoon van de Argonaut Telamon, koning van Salamis, was. Hij was een van de liefdes van Helena. Hierdoor streed hij mee in de Trojaanse Oorlog, zoals die beschreven staat in de Ilias van Homerus. In de Ilias wordt hij beschreven als enorm van postuur; hij steekt letterlijk met kop en schouders boven de rest uit. We zoeken dus de naam van deze Griekse held.

Goed zo !

Hoe heet pin nummer 1 bij het bowlingspel, dus de pin die bij bowling vooraan staat?

Goed zo !


Quizvraag Eilanden Cuba Zee 1516

We zoeken de naam van een Brits overzeese eilandengroep ten zuiden van Cuba in de Caraïbische zee. De eilanden zijn vooral bekend als een van de grootste belastingparadijzen ter wereld.

Goed zo !


Quizvraag Eten en drinken 1517

Chips, we eten het allemaal wel graag. Wij zijn op zoek naar de vorige naam van de aardappelchips- en zoutjesfabrikant met merken als SuperChips, Lay's Chips, Bugles en Dorito's.

Goed zo !

Quizvraag Aardrijkskunde 1518

Wat is de naam van de Straat of zee-engte tussen de continenten Azië en Noord-Amerika?

Goed zo !

Quizvraag Economie 1519

We zien hier jack-ma het is de oprichter van de grootste internet webshop ter wereld. deze kwam laatst in het nieuws omdat ze een nieuw record hebben gevestigd van 9,4 miljard dollar in 24 uur. wat is de naam van deze webshop?

Goed zo !

Quizvraag Marvel Stripfiguren 1520

Wat is het pseudoniem van deze fictieve schurk uit de Marvel Comics. Zijn echte naam is Wilson Fisk en hij heeft het vaak aan de stok met onder andere Spider-man, Daredevil en Captain America.

Goed zo !


Quizvraag Wind 1521

De jugo, is een zuidelijke wind, die hete en droge lucht uit de Sahara naar het noorden voert. De wind zorgt voor stoffige en droge condities langs de noordelijke kust van Afrika, storm in het Middellandse Zeegebied, en koud, nat weer in Europa. Het stof dat de wind met zich meebrengt kan schade toebrengen aan machineapparaten en woningen. Wat is de bekendere (Arabische) naam van deze wind?

Goed zo !


De dame die we zoeken is een Belgische hordeloopster. Ze is op dit onderdeel tienvoudig Belgisch kampioene, in het bezit van het nationale record op de 60 m horden en veroverde in 2009 op ditzelfde onderdeel de Europese indoortitel. Graag de naam van deze lichtvoetige dame?

Goed zo !


Welk type Volkswagen zien we hier op de foto?

Goed zo !


Quizvraag Egypte Presidenten 4670

Deze generaal is sinds 8 juni 2014 de president van Egypte. Zijn voornaam is voluit Abdul Fatah Saeed Hussein Khalil. Maar wat is zijn familienaam?

Goed zo !


Quizvraag Literatuur 4672

We zijn op zoek naar de naam van een sprookje uit Duizend-en-één nacht. Dit is kort het verhaal: de persoon in kwestie ziet toevallig hoe een troep rovers hun schatkamer openen met de toverspreuk "Sesam, open u". Als de rovers weggaan, opent hij de schatkamer om zijn zakken te vullen. De rovers ontdekken hem, maar samen met zijn slimme slavin Morgiana verslaat hij de rovers.

Goed zo !

Quizvraag Instrumenten 4673

We zoeken de niet geheel correcte maar wel veelgebruikte naam voor de sopranino-dwarsfluit en wordt evenals de dwarsfluit bespeeld door dwars over het mondstuk te blazen.

Goed zo !


Wat is de naam van deze zelfverklaarde komediant?

Goed zo !

Quizvraag Dieren Reptielen 4677

Een beetje biologie. Dit vriendelijk ogende diertje is een deel van de onderfamilie van de familie alligators. Het zijn krokodil-achtigen die alleen voorkomen in Zuid-Amerika. Ze hebben altijd stevige buikplaten die elkaar overlappen, en verschillen hiermee van alle alligators en krokodillen. Wat is de naam van deze diersoort?

Goed zo !


Quizvraag Royalty 4678

Elisabeth Amalie Eugenie was prinses van Beieren, keizerin van Oostenrijk en vanaf 8 juni 1867 tevens koningin van Hongarije. Op 10 september 1898 echter werd Elisabeth in Genève door de Italiaanse anarchist Luigi Lucheni met een geslepen vijl doodgestoken. Wat was haar bijnaam? Nog een tip: ze werd in haar bekende filmtrilogie gespeeld door niemand minder dan Romy Schneider.

Goed zo !


We omschrijven de functie en de dagtaak van een bepaald beroep? Hij/zij is een persoon die in een (groter) hotel de gasten assisteert met allerlei voorkomende zaken. Meestal is het een tienerjongen. Tot de taken behoren onder meer het dragen van de bagage van de gasten naar hun kamer maar ook het begeleiden van de gasten naar hun kamer. Wat is de naam van deze functie?

Goed zo !

We zien hier de hoes van een lied uit 1979. De titel is POP MUSIK. Maar wat was de naam van deze Britse New-wave band?

Goed zo !