Quizvraag Suske en Wiske 1588

We zien hier de modernere versie van Suske en Wiske. Getekend door Charel Cambré en scenarioschrijver Marc Legendre. Het eerste album verscheen op 8 mei 2013. Naar welke stripreeks zijn wij op zoek?

Goed zo !


Quizvraag Kiekeboe 1589

Wat is de titel van dit album van Kiekeboe? Het werd o.a. In november 2014 door de radio 1 luisteraars verkozen tot beste stripalbum.

Goed zo !


Quizvraag Stripfiguren 1590

We zien hier de cover van een Belgische stripreeks van auteur Edgar P. Jacobs. De strip is vernoemd naar de 2 hoofdfiguren, Een professor die bijgestaan wordt door zijn vriend een kapitein. Wat is de titel?

Goed zo !


Quizvraag Fotografie 1591

We zijn op zoek naar de multinationale onderneming opgericht in 1881 die furore maakte in de prille fotografiewereld. Het 1e fototoestel voor het grootte publiek werd gelanceerd met de slagzin, you press the button, we do the rest. Wat is de naam van dit wereldberoemde cameraatje?

Goed zo !


Quizvraag Wetenschap 1592

Daltonisme is een gedeeltelijke kleurenblindheid die voornamelijk voorkomt bij mannen. 1/12 heeft daar kans toe. Om deze kleurenblindheid vast te stellen gebruiken oftalmologen een specifieke test die ontwikkeld is door een Japanse medicus. Hoe heet deze test?

Goed zo !

Quizvraag Vlaggen 1593

Van welk land zien we hier de vlag?

Goed zo !


Wat is de meest zuidelijk gelegen eilanden archipel ter wereld. De archipel is verdeeld tussen Argentinië en chili en de naam is bedacht door Ferdinand Magelhaes. Het zuidelijkst gelegen deel vormt kaap Horn?

Goed zo !


De zee die we zoeken is een onderdeel van de Middellandse Zee tussen de Italiaanse Rivièra, Toscane en de eilanden Corsica en Elba. De Zee wordt begrensd door Italië, Frankrijk, Monaco en de Middellandse en Tyrreense Zee. Het noordelijke deel van de Zee is de Golf van Genua. Welke zee zoeken we...

Goed zo !


Wie werd in 2012 Burgemeester van Charleroi en werd in 2014 minister-president van het Waalse gewest. In december 2007 deed hij zijn intrede in de federale regering als minister van duurzame ontwikkeling, klimaat, energie en consumentenzaken in de interim-regering Verhofstadt III. Welke Waalse politicus zoeken we?

Goed zo !


Welke American football speler en acteur kreeg wereldwijde bekendheid naar aanleiding van de beschuldiging van de moord op zijn ex-vrouw en haar partner.

Goed zo !


We zijn op zoek naar de man met de bijgenaamd ‘de zonnebril’. Hij pleegde op 23 juni 1979 een zesvoudige moord op de familie Steyaert in hun huis in Sint-Amandsberg. Wat is zijn naam?

Goed zo !


We zijn op zoek naar de naam van het personage gepeeld door Kevin Spacey die de rol van seriemoordenaar speelt in de film Seven. Zijn naam wordt in Engelstalige juridische teksten vaak gebruikt voor een verdachte of slachtoffer anoniem te beschrijven.

Goed zo !