Pubquizvragen 2009

26 resultaten

Pubquiz vraag Oscars 8389

De film waarover we het hebben bracht reeds meer dan 2,7 miljard dollar op en verscheen pas in 2009. De film won twee Golden Globes en drie Oscars. De film speelt zich af in de toekomst op een buitenaardse planeet met een inheemse bevolking. Over welke 3D sciencefictionfilm van James Cameron hebben we het?

Goed zo !

Deze vijfdelige boekenserie werd geschreven door Rick Riordan. Het eerste boek verscheen in Amerika in 2005 en de reeks eindigde in 2009. De boeken gaan over de avonturen van een Amerikaanse jongen die met zijn moeder en stiefvader in New York woont. In het eerste boek komt hij echter tot de vaststelling dat hij de zoon van Poseidon is, en dus een halfgod. De boekenserie werd ook verfilmd, met Logan Lerman in de hoofdrol. Wat is de naam van deze serie van boeken en films, die dikwijls gewoon wordt afgekort tot de voor- en achternaam van het personage? Met die voor- en achternaam zijn wij dus ook al tevreden.

Goed zo !

Over Snowden, Manning en co hebben we al genoeg gehoord, maar misschien niet over deze Amerikaanse soldaat, die in 2009 zijn post in Afghanistan verliet, gevangengenomen werd door een splintergroepering van de Taliban en vrijkwam bij een uitwisseling met enkele Talibanezen uit Guantanamo vijf jaar later. De man over wie Donald Trump intussen liet weten dat hij beter was doodgeschoten, werd uiteindelijk oneervol ontslagen, maar wat er werkelijk gebeurd is, is tot op vandaag nog altijd niet bekend. Intussen groeide hij wel uit tot het symbool van de Afghaanse desillusie en werd gewezen op de parallellen van zijn verhaal met dat van Nicholas Brody in de tv-serie ‘Homeland’, inclusief beschuldigingen van bekering tot de vijandelijke zijde. Hoe heet de ex-militair?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 4812

Bij deze vraag zoeken we de naam van een antwoordmachine op het web. In tegenstelling tot gewone zoekmachines zoals Google, probeert deze machine antwoord te bieden op vragen door te zoeken in een database van informatie, en hij maakt gebruik van de software Mathematica. Officieel opende de website op 18 mei 2009.

Goed zo !

We zoeken de naam van een Vlaams productiehuis dat in 2009 door Helen Perquy en Bart De Pauw werd opgericht. Quiz me quick en twee tot de zesde macht zijn enkele programma’s van het productiehuis.

Goed zo !

Wat is de naam van dit model van Opel? In 2009 werd de auto verkozen tot auto van het jaar.

Goed zo !
Pubquiz vraag Atletiek 4438

Usain Bolt loopt op de WK atletiek in Berlijn van 2009 een onvoorstelbaar wereldrecord op de 100 meter. Wat is die tijd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Microsoft 4185

Eind 2009 trok Microsoft definitief de stekker uit een project dat begin jaren ’90 was opgestart om de allereerste digitale encyclopedie te creëren. Eind de jaren ‘90 waren de cd-roms ook bij ons populair, maar door de opkomst van het internet en websites als Wikipedia, verdween de digitale encyclopedie volledig naar de achtergrond. Wat was de naam van die digitale encyclopedie?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 4019

Bomen planten terwijl je surft op het weg? Het kan. We zoeken een duurzame zoekmachine opgestart op 14 december 2009 door Christian Kroll. Het bedrijf schenkt 80% van zijn inkomsten aan de bescherming van het regenwoud via een samenwerkingscontract met het Wereld Natuur Fonds. De zoekmachine gebruikt zoekresultaten van andere zoekmachines zoals Bing en is hiermee vergelijkbaar met andere groene zoekmachines als Forestle en Treehoo.

Goed zo !

Deze Belgische gewichtheffer werd in 2009 Europees kampioen in de categorie tot 56kg. Wat is de naam van deze sportman die tevens in 2009 het Vlaams Sportjuweel won?

Goed zo !