Pubquizvragen 2009

26 resultaten

Pubquiz vraag Pixar Walt Disney 3555

Wat is de naam van deze Amerikaanse computeranimatiefilm uit 2009, geproduceerd door Pixar Animation Studios en gedistribueerd door Walt Disney Pictures. Het is de tiende lange speelfilm van Pixar.

Goed zo !

Dit initiatief van Perry Chen, Yancey Strickler en Charles Adler maakte het concept “crowdfunding” bekend bij het grote publiek. We zoeken de naam van een Amerikaanse crowdfundingwebsite, opgericht op 28 april 2009, waarop projecten door derden gefinancierd kunnen worden. Welk platform zoeken wij?

Goed zo !

In 2009 was er redelijk wat consternatie toen een wedstrijd tussen Genk en Tubeke werd stilgelegd omdat de Genk-supporters met “les wallons c’est du caca” de tegenstander zouden beledigen. Een klassieker bij voetbalsupporters op de tonen van een jazznummer uit de jaren 30? Wij willen graag weten van wie het origineel is?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika Minister 3055

De vrouw die we zoeken is een Amerikaans hoogleraar, diplomaat, nationale veiligheidsdeskundige en auteur. Ze was minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten van Amerika in de regering van president George W. Bush. Zij was na Madeleine Albright de tweede vrouw en na Colin Powell de tweede Afro-Amerikaanse die deze positie bekleedde.

Goed zo !

In welke tv-serie speelde zangeres Taylor Swift de gastrol van personage Haley Jones?

Goed zo !

Net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog grijpen onrustwekkende voorvallen plaats in een Noord-Duits plattelandsdorp. Alles begint wanneer onbekenden een kabel over de weg spannen, waardoor de dorpsarts van zijn paard valt. Nadien steken ze een voorraadschuur in brand en martelen ze twee kinderen. De plaatselijke schoolmeester zoekt de waarheid. Deze zeer beklemmende film van Michael Haneke won de Golden Globe voor beste buitenlandse film en de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes in 2009. Wij zoeken de titel van de film.

Goed zo !

Deze flamboyante Britse talkshow presentator is bekend van “Chatty man” waarin hij internationale beroemdheden interviewt, dit vaak samen met een cocktail in de hand zodat iedereen wat losser wordt. Maar wie is deze man?

Goed zo !
Pubquiz vraag App Banken 2475

Voor vraag 7 zoeken we elektronisch systeem waarmee je eenvoudig facturen elektronisch kan ontvangen en betalen. Dit systeem zorgt ervoor dat het bedrag, rekeningnummer en de mededeling automatisch ingevuld worden. Wat is de naam van de applicatie waarvan we hier het logo links in beeld zien?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 2387

We zoeken een online presentatieprogramma in de cloud om ideeën te delen op een virtueel canvas. Met de betaalde versie is het ook mogelijk om offline te werken door de applicatie te downloaden voor zowel Windows- als Macgebruikers. Welk programma zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Actrices 2365

We zien hier Joan Holloway uit de serie Mad Men. Ze won in 2009 de prijs voor "beste actrice in een dramaserie" op het "Festival de télévision de Monte-Carlo" voor haar rol. Wat is haar echte naam?

Goed zo !