Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 1584 FaunaToen de dieren nog spraken waren er nog geen Euro's aar welk dier zien we hier op een oud briefje van 100 Nederlandse gulden?
Pubquiz vragen over Vogels

Quizvraag Fauna
Wat is de naam van deze watervogel? Zijn donkere oorpluimen geven hem een karakteristiek uiterlijk.
Quizvraag Fauna
Het is een ernstig bedreigde vogel uit de familie van ibissen en lepelaars. Hij is 70 tot 80 cm lang en heeft een spanwijdte van 125 tot 135 cm. Hij is grotendeels zwart met een paarse gloed op de vleugels. Hij broedt op steile kliffen en rotsen. In het Nationaal Park Souss-Massa, gelegen aan de Atlantische kust van Marokko, verblijft 95% van de wilde populatie van deze ibis. In 2015 schatte men zijn hele wereldpopulatie op slechts 200 tot 250 volwassen vogels. In diverse dierentuinen zijn dan ook kweekprogramma’s opgestart om de soort te behouden. Graag de naam van deze ibissoort.
Quizvraag Fauna
Deze zeevogel heeft een groot verspreidingsgebied in de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Ze duiken op spectaculaire wijze naar vis en kunnen dat met een snelheid van100 km/uur als ze zich laten vallen. Wat is de naam van deze gestroomlijnde zeevogel?
Quizvraag Natuurkunde
Welke vogel zien we hier? In het Latijn noemen we hem de Perdix perdix. Het is een akkervogel uit de familie der fazantachtigen.