Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 1771 Taal

Quizvraag Joden 1771Wat is de naam voor een zevenarmige kandelaar? Het was het oude symbool voor het Hebreeuwse volk en een van de oudste symbolen voor het Jodendom in het algemeen.
Pubquiz vragen over Joden

Quizvraag Religie
De joden hun klaagmuur, de christenen hun bedevaartsoorten, maar hoe noemt men het centrale heiligdom van de islam? Het monument staat in de Grote Moskee in het bedevaartsoord Mekka en staat ook wel bekend als Bayt Allah ("Huis van God"). Jaarlijks maken miljoenen moslims de hadj of pelgrimstocht naar Mekka om een rondgang te doen rond dit rechthoekig gebouw, hoe noemt dit gebouw?
Quizvraag Religie
Hoe heet het hoofddeksel dat bij de Joodse mannen gedragen wordt? Andere termen zijn kippa en jarmoelke.
Quizvraag Religie
Bij de ceremonie van een Joods huwelijk staan bruid en bruidegom samen onder een aan vier palen bevestigd baldakijn dat in de sjoel (synagoge) of buiten, onder de sterrenhemel, wordt opgesteld. Wat is de naam van deze tent?
Quizvraag Religie
Wat is de naam van de ideologie die een Joods thuisland of Joodse staat ondersteunt in het gebied waar in vroegere tijden de Israƫlitische koninkrijken Israƫl en Judea lagen? De naam van deze ideologie komt van de berg waarop koning David Jeruzalem zou hebben gesticht.