Welke noten worden gebruikt in marsepein?
Welke noten worden gebruikt in marsepein?
We zoeken een synoniem voor smoren of stoven. Het is een bereidingstechniek waarbij het voedsel eerst wordt aangebraden, waarna het onder het kookpunt verder wordt gegaard. Onder welke naam is deze techniek verder nog bekend?
Bekijk vraagWelke Griekse alcoholische drank met een alcoholpercentage van tussen de 37,5 en 44 procent en een sterke anijssmaak, heeft sinds 2006 binnen de Europese Unie de status van beschermde oorsprongsbenaming?
Bekijk vraagWe zoeken de naam van een Italiaans gerecht dat zijn oorsprong kent in Milaan met als basis kalfsschenkels met onder meer uien, wortel, bleekselder en tomatensaus.
Bekijk vraagWat is de naam van deze Italiaanse pasta-soort? De Aziatische varianten worden vaak met het Engelse woord dumpling aangeduid, de Nederlandse variant is knoedel.
Bekijk vraagHet stukje vlees dat we zoeken komt van de eerste vijf a zes ribben van het rund, dat ook wel rib rack wordt genoemd. De rest van de ribben is voor de entrecote. Het zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende en het is zachter dan dat van de lende. Er zit een duidelijke vetstructuur in het vlees die zorgt voor meer smaak. De rib-eye op je bord is hetzelfde stuk dood rund maar dan zonder de rib eraan. Hoe noemen wij en de Fransen deze rib eye met been?
Bekijk vraagWe zoeken een woord van 13 letters. Het gaat om een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevig voedsel vernietigt door het kort te verhitten zonder het product zelf te beschadigen. Het proces is naar zijn uitvinder genoemd, wat zoeken we?
Bekijk vraagQuézak, Nesquik, Vittel, Perrier, Herta… alle merken van de grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld, Nestlé. In 1936 werd deze snoepdoos op de markt gebracht. Wat is de naam van deze doos bonbons?
Bekijk vraagVoor de fijnproevers onder jullie zal dit geen moeilijke vraag zijn. We zijn op zoek naar de naam van een bekende champagne en gelijknamig champagnehuis. Het bedrijf heeft haar naam te danken aan Nicole Barbe (achternaam laten we weg), die na het overlijden van haar man, jarenlang succesvol leiding gaf aan het bedrijf. Het bedrijf is gevestigd in Reims en is gericht op het gebruik van de Pinot Noir. Hoe heet dit champagnemerk?
Bekijk vraag