Pubquiz vraag 2171 Religie

Quizvraag Egypte 2171

Bij welke berg verkondigde Mozes de Israëlieten de 10 Geboden?

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Egypte

Quizvraag Politiek

Deze Egyptische president is herverkozen met 97,08 procent van de stemmen. De enige andere kandidaat, Moussa Mostafa Moussa, komt uit op amper 2,92 procent van de stemmen. Wat is de naam van de president van Egypte?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

De grootste ontdekking van vorige eeuw was ongetwijfeld de ontdekking van het graf van farao Toetanchamon. De ontdekker van graf nummer DK 62, was Howard Carter, die gefinancierd werd door de Engelse Lord Carnavon. Op welke plaats in Egypte, waar ook nog andere graven van faraos werden ontdekt, werd Toetanchamon rond 1330 V.C. begraven?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Welke koningin van het oude Egypte was het laatste lid van de Ptolemaeïsche dynastie en daarmee de laatste Hellenistische heerseres van Egypte? Ze overleefde een staatsgreep uitgedokterd door de hovelingen van haar oudste broer.

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Welke stad in het noorden van Egypte is genoemd naar Alexander de grote, is een miljoenstad en is de op één na grootste stad van Egypte?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Hoe heet het driehoekige schiereiland van Egypte waar in oktober 2015 een vliegtuig neergestort is door een bom van de terreurgroep IS?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

U ziet het grootste en bekendste beeld van een sfinx ter wereld. Het staat in een Egyptische necropool met de rug naar de piramide van Chefren. Graag de naam van dit beeld en de gelijknamige necropool.

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

We zijn op zoek naar een voorstad van de Egyptische stad Caïro, aan de westelijke oever van de Nijl, en circa 20 km ten zuidwesten van het centrum van Caïro. De stad is het bekendst om de sfinx en de piramiden ten westen van de stad. De piramiden bestaan onder andere uit de Piramide van Cheops, de wat kleinere Piramide van Chefren, en de Piramide van Mykerinos.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Deze generaal is sinds 8 juni 2014 de president van Egypte. Zijn voornaam is voluit Abdul Fatah Saeed Hussein Khalil. Maar wat is zijn familienaam?

Bekijk antwoord